De ce este important sportul, mai ales în această perioadă

reportersite
21 ianuarie 2021, 3:24

„Mișcarea poate, prin efectul său, să înlocuiască orice leac, dar toate leacurile lumii la un loc nu pot înlocui efectul mișcării.” (Torquato Tasso)

Sportul este un bun antidepresiv și poate fi practicat la orice vârstă dacă nu există contraindicații medicale.

Pandemia a creat contextul perfect pentru a ne axa mai mult pe sănătatea noastră prin faptul că ne-a pus în situația de a sta mai mult în casă decât în mod normal.

Trebuie ținut cont și de nevoia individului de a se mișca la modul general.

Oamenii nu sunt făcuți să fie ființe statice, suntem făcuți să ne mișcăm cât de mult posibil.

Pe lângă faptul că sportul este antidepresiv, este și necesar pentru evoluția mentală a individului.

Prin mișcare, creierul eliberează endorfine care ne dau o stare de fericire.

Dacă spre exemplu avem o perioadă stresantă și acumulăm multe frustrări, sportul ne ajută enorm în eliberarea acestor frustrări.

După 30 de minute sau o oră în care am făcut cardio spre exemplu (mers pe jos, mers pe bicicletă, alergat, înot etc.) ne vom simți eliberați din punct de vedere mental.

Un program zilnic bazat pe ideea de a face sport (pe lângă rezolvarea urgențelor și a responsabilităților de zi cu zi) ne va stimula și memoria musculară.

Veți observa în timp cum vi se modifică corpul și vi se întărește musculatura dacă faceți sport, aveți o alimentație corectă și alegeți un stil de viață sănătos în mare parte.

Beneficiile mișcării sunt general valabile atât pe plan fizic, cât și pe plan mental, atât pentru o bună funcționare a organismului, cât și pentru sănătatea noastră mentală și rezistența la stres.

Desigur este foarte tentant să stai și să nu te miști mai deloc dacă stai mai mult în casă, dar nu trebuie să uităm faptul că dacă ne obișnuim așa, ne va fi foarte dificil să ieșim din acest cerc vicios in viitor și acest aspect va avea consecințe negative majore asupra sănătății noastre.

Optați pentru un stil de viață sănătos și veți observa cum starea dumnea­voastră de spirit se va schimba în bine și vă veți simți mult mai bine și veți face față mult mai ușor provocărilor de zi cu zi. Persoanele care fac sport des sunt mai puțin predispuse la stări de stres.

Alegeți ce este cel mai bine pentru dumneavoastră și țineți cont de ce vă cere organismul. Ascultați -vă corpul. (Raluca NICOLAE)