Saturday , December 2 2023

Cercetatorii au pus sub lupa curele de slabire. Cate au baza medicala

Vrei sa te apuci de o cura de slabire? Mare atentie ce alegi! O cercetare realizata in SUA de Universitatea Johns Hopkins a aratat ca multe dintre regimuri nu au baza medicala sau stiintifica sau nu sunt urmarite de un medic.

dieta

“Nutritia si industria produselor de slabire sunt ca Vestul salbatic”, declara autorul studiului, dr. Kimberly Gudzune, profesor la Scoala de Medicina a Universitatii John Hopkins, specialist in slabire, conform Medical Daily.

Pentru realizarea studiului, publicat in jurnalul Obesity, au fost evaluate apoape 200 de regimuri de slabire, multe promovate si puse in practica in clinici din Maryland, Washington DC si Virginia.

S-a descoperit ca numai 9% dintre programe urmau directivele pentru slabire ale American Heart Association, American College of Cardiology sau The Obesity Society. In plus, in timp ce 57% dintre acestea sustineau ca mizeaza pe activitatea fizica intensa, ca parte a regimului, doar 3% dintre acestea includeau 150 de minute de activitate fizica moderata pe saptamana.

Mai mult, 34% dintre programe foloseau suplimente pentru slabire, cum ar fi vitamine, minerale, plante, aminoacizi, enzime si hormoni. 15% dintre regimuri foloseau medicamente pentru slabire, chiar daca aprobate de Food and Drug Administration (FDA).

Asta, in conditiile in care nu s-a demonstrat ca vitaminele, mineralele si suplimentele de plante ajuta in curele de slabire. Despre multe dintre acestea s-a demonstrat chiar ca au efecte secundare serioase, cum ar fi cele la nivelul inimii.

Studiul a fost realizat pentru a se vedea daca legislatia se poate imbunatati, astfel incat consumatorii, adesea obezi, sa nu plateasca pentru programe de slabire ineficiente.

Mai bine de doua treimi dintre adultii din SUA sunt obezi sau supraponderali, asa ca astfel de programe sunt o afacere in sine. Un astfel de program poaste costa intre 40 – 600 de dolari pe lun. Astfel de cure insa, daca nu au baze medicale sau stiintifice, pot duce chiar la diabet de tip 2 sau boli de inima.

Vezi si

Femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea procura vaccinul HPV cu reducere de 50%

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că, începând de vineri, femeile cu vârsta între 19 şi …