Sunday , December 4 2022

Alcoolul te ucide mai repede ca marijuana: De 114 ori mai repede

marijuana

Un nou studiu releva ca marijuana este mult mai putin periculoasa ca alcoolul. Studiul publicat in Scientific Reports a analizat cat de riscante sunt sapte substante legale si ilegale, comparand doza necesara pentru a omori pe cineva cu cantitatea ingerata in medie de un consumator.

Aceasta metodologie a relevat ca alcoolul este cel mai riscant, avand cea mai mica diferenta intre cat se bea uzual si doza mortala. Marijuana, in schimb, a fost singurul drog in categoria “risc redus”, fiind de 114 ori mai putin periculoasa decat alcoolul, scrie Raw Story.

Celelalte droguri analizate in studiu sunt, in ordine descrescatoare a pericolului la adresa vietii, heroina, cocaina, tutunul, ecstasy si metamfetamina. Concluziile au fost trase pe baza pericolului reprezentat de substante si nu au luat in considerare alti factori.

Potrivit unui raport din 1998 al Drug Enforcement Administration, e nevoie de “20.000 pana la 40.000 de ori mai multa marijuana decat este continuta intr-o tigareta” pentru a omori o persoana. Comparativ, e nevoie de doar 15 paharele de tarie in decurs de trei – patru ore pentru a ucide un barbat de 72 de kilograme.

Vezi si

OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul OMS avertizează că o nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea

Lipsa supravegherii infecțiilor cu coronavirus ar putea duce la apariție unei noi variante „îngrijorătoare”, spune …