Friday , September 30 2022

Zeci de polițiști și jandarmi au “periat” sâmbătă noaptea cartierele Burdujeni și Ițcani

Având în vedere că în zona cartierului Burdujeni funcționează principala gară din oraș, mai multe unități de cazare, depozite și alte unități economice, polițiștii au inițiat un demers de securizare a acestui cartier prin organizarea de acțiuni cu efective sporite.

Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în intervalul orar 19.00 – 03.00,  Poliția Municipiului Suceava, în cooperare cu Serviciul Județean de Poliție Transporturi Suceava, a organizat și executat o acțiune pe raza carierelor Burdujeni și Ițcani, pe linia prevenirii și combaterii infracționalității stradale, a actelor cu violență,  precum și a faptelor de cerșetorie, vagabondaj, consum de băuturi alcoolice sau substanțe interzise în locuri publice, furt și tâlhărie. De asemenea, s-a urmărit creșterea gradului de siguranță în zona și incinta sălilor de jocuri dar și a unităților de alimentație publică.

La acțiunea organizată au participat 23 de polițiști din cadrul Poliției municipiului Suceava și Secției de Poliție Burdujeni. De asemenea, au participat și 8 lucrători de jandarmi și 4 polițiști locali.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 129 de persoane și au fost controlate aproximativ 100 de vehicule, fiind testati cu aparatul etilotest 88 de șoferi.  Au fost reținute 3 certificate de înmatruculare și un permis de conducere. De asemenea, au fost verificate 25 de obiective, unități economice, săli de jocuri etc.  În cadrul acțiunii au fost aplicate 20 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de 6600 lei.

Urmare a prezenței active în teren nu au fost înregistrate infracțiuni contra patrimoniului sau persoanei și nu au fost sesizate acte de tulburare o rdinii și liniștii publice. Polițiștii anunță că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, scopul fiind creșterea gradului de siguranță publică și prevenirea și descurajarea actelor delictuale.

Vezi si

Plasă de lumini ornamentală, economică, amplasată în centrul Sucevei

Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunţat că, începând din vineri seară, o plasă formată din sute …