Saturday , May 8 2021

Vizită de lucru a Ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, la Suceava – întâlniri cu administrația locală și acțiuni comune cu ambasadorul Israelului în România

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, va efectua o vizită de lucru în județul Suceava, în zilele de 22 aprilie (joi) și 23 aprilie (vineri).

Gheorghiu va avea mai multe întâlniri cu reprezentanți ai administrației locale, precum Consiliul Județean Suceava, și ai instituțiilor de învățământ, precum Facultatea de Silvicultură a Universităţii Ștefan cel Mare din Suceava, dar și o serie de acțiuni comune cu E.S. Ambasadorul Israelului în România, David Saranga.

Astfel, în cadrul zilei de joi, Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, va participa la o Sesiune de lectură la Școala Gimnazială Valea Moldovei, localitatea Mironu, organizată de Asociația OvidiuRo în cadrul programului național „Citește-mi 100 de povești!”. Pentru a sărbători Ziua Internațională a Pământului, Ministrul Culturii le va citi copiilor de la grădinița din cadrul acestei școli.

La ora 15.00, ministrul va participa la semnarea unui acord de parteneriat între Institutul Național al Patrimoniului și Facultatea de Silvicultură a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

Apoi, la ora 17:00, la Gara Burdujeni Suceava, E.S. Ambasadorul Israelului în România David Saranga va depune o coroană de flori în memoria evreilor deportați din Bucovina, în prezența Ministrului Culturii Bogdan Gheorghiu, Preşedintelui Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur, Președintelui Comunității evreiești din Suceava Sorin Golda, Prefectului Judeţului Suceava Iulian Cimpoeşu, dar și Primarului Sucevei Ion Lungu.

În cursul zilei de vineri, Bogdan Gheorghiu va vizita orașul Siret, primăria localității, Sinagoga Siret (Templul Mare), Muzeul de Istorie Siret și Cimitirul Evreiesc Siret. La această vizită vor fi prezenți E.S. David Saranga, Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, Președintele Comunității Evreiești Rădăuți, Igo Koffler și primarul Adrian Popoiu.  La Siret, pe dealul Horodiște, se află cel mai vechi cimitir evreiesc din Europa de Est, inclus din anul 2015 pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava. ”Astfel de locuri ar trebui să reprezinte spații de reflecție și să fie vizitate și de tinerele generații pentru a nu uita trecutul”, a declarat ministrul Gheorghiu.

DUpâ-amiazâ, „ntreaga delgație va merge în orașul Rădăuți pentru a vizita Cimitirul Evreiesc Rădăuți și Sinagoga Rădăuți (Templul Mare) care a fost supusă unui proces de restaurare.

Vezi si

De sâmbătă, sucevenii se pot vaccina în parcarea Shopping City

Reprezentanții DSP au anunțat că vaccinarea se va efectua cu vaccin Pfizer BioNtech și vor …