Wednesday , February 1 2023

Violențele în familie s-au înmulțit în ultima perioadă

Două femei au fost bătute de către soții lor, o tânără a fost agresată de către mama sa, în timp ce un individ băut a avut o altercație cu mama sa

 politie

 

La data de 9 iunie 2017, la ora 10.40, polițiștii din Adâncata au fost anunțați prin 112 de către Adina S., de 26 de ani, din Zvoriștea, despre faptul că a fost lovită de către mama sa. În urma verificărilor făcute de agenți a reieșit că Adina S. locuiește efectiv cu mama sa, Vasilica T., de 42 de ani și copilul său în vârstă de doi ani. In ziua de 9 iunie a.c., în jurul orei 10.40, tânăra s-a certat cu mama sa, în urma căreia, aceasta a lovit-o cu palma peste mâna stângă. In acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru „violență în familie”.

Tot la data de 9 iunie 2017, la ora 21.11, Postul de Poliție Stulpicani a fost anunțat prin 112 de către Elena H., de 61 de ani, din localitate, despre faptul că soțul său Constantin H., de 67 de ani, a bătut-o. Din verificările polițiștilor a reieșit că, pe fondul consumului  de băuturi alcoolice din partea persoanei vătămate și în urma unor discuții contradictorii, Constantin H. a agresat-o pe soția sa. Cu ocazia intervenției s-a solicitat un echipaj al ambulanței pentru acordarea de îngrijiri medicale persoanei vătămate. Femeia a fost îndrumată să solicite de la Judecătoria Gura Humorului emiterea unui ordin de protecție față de soțul său, aceasta precizând că va analiza această posibilitate legală. Cercetările sunt continuate de către Postul de Poliție Stulpicani pentru a se stabili împrejurările comiterii faptei, în acest caz fiind întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie”.

La data de 10 iunie 2017, la ora 09.25, Georgeta O., din comuna Mitocu Dragomirnei, a anunțat prin 112 faptul că cumnatul său, Constantin O., de 59 de ani, localnic, provoacă scandal la domiciliu. Din primele verificări făcute de polițiști a rezultat că bărbatul locuiește împreună cu mama sa, Elena O., de 82 de ani, din aceeași localitate, lucrează cu ziua prin sat, iar banii câștigați îi cheltuie pe băuturi alcoolice. În ziua de 10 iunie a.c., în jurul orei 09.00, fiind sub influența băuturilor alcoolice, Constantin O. a mers în bucătăria de vară, unde se afla mama sa, cerându-i de mâncare. În acel moment, cei doi s-au îmbrâncit reciproc, iar Constantin O. a ieșit afară din bucătăria de vară, s-a dezechilibrat și a căzut, lovindu-se cu capul de trotuar. In momentul sosirii polițiștilor la fața locului, Constantin O. a devenit agitat, motiv pentru care a fost încătușat. Totodată i-au fost acordate îngrijiri medicale bărbatului, stabilindu-se diagnosticul preliminar  „etilism cronic, agitație psihomotorie, TCC minor produs prin cădere de la aceeași înălțime”, fiind  transportat la Spitalul Județean Suceava pentru investigații amănunțite, după care a fost internat la Secția de Psihiatrie Burdujeni. Fiind audiată, Elena O. a declarat că dorește să depună plângere penală față de fiul său sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violență în familie”, în acest caz fiind întocmit un dosar penal.

In aceeași, la ora 18.50, Veronica H., de 36 de ani, din comuna Marginea, a anunțat prin 112 faptul că soțul ei provoacă scandal. Din verificările polițiștilor a rezultat că în ziua respectivă, în jurul orei 18.50, Gheorghe H., de 38 de ani, din comuna Marginea, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unui conflict spontan cu soția sa, a devenit agresiv fizic și verbal, lovind-o pe aceasta cu palma. Femeia a depus plângere prealabilă față de soțul ei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violență în familie”. Cu ocazia audierii în calitate de persoană vătămată, susnumitei i s-a adus la cunoștință în scris că pentru leziunile suferite ca urmare a agresiunii are posibilitatea să obțină un certificat medico – legal, iar pentru protecția sa și a celor doi copii minori are posibilitatea să se adreseze Judecătoriei Rădăuți pentru obținerea unui ordin de protecție. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violență în familie”. (D.Z.)

Vezi si

”Spune NU cariilor!”, campanie de igienă orală derulată în 94 unități de învățământ, la inițiativa Grădiniței ”Țăndărică” Suceava

”Scopul campaniei a fost îndeplinit cu succes prin intermediul numeroaselor activități desfășurate prin mijloace de …