Vidanjă cu zer de la PROLACT SRL Vicovu de Sus, vărsată în toiul zilei în râul Suceava

reportersite
24 ianuarie 2020, 15:14

Joi, 23 ianuarie 2020, în jurul orei 1246, un bărbat a sesizat prin 112 faptul că o persoană cu un tractor varsă zer în râul Suceava.

Cu ocazia investigațiilor efectuate a reieșit că la aceeași dată, în jurul orelor 1230, Scheul Dumitru, de 58 de ani, din or. Vicovu de Sus, s-a deplasat cu tractorul marca Eurotrac, având ataşată o vidanjă, pe strada Calea Cernăuţi din localitate, transportând zer de la firma S.C. Prolact S.R.L. Vicovu de Sus, pe care a deversat-o în râul Suceava.

În cauză s-a solicitat intervenţia lucrătorilor specializaţi din cadrul Gărzii de Mediu Suceava şi a Apelor Române, ocazie cu care aceştia s-au deplasat la locul producerii evenimentului. În urma constatărilor efectuate de către lucrătorii specializaţi, urmează a se lua măsura sancţionării contravenţionale faţă de persoana juridică S.C. Prolact S.R.L.

Totodată, s-a stabilit că tractorul nu era înmatriculat, fapt pentru care s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

 

reportersite