Saturday , November 27 2021

Unitatea mobilă de terapie intensivă cumpărată în cadrul campaniei lui Ştefan Mandachi a fost pusă în funcțiune

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a mulțumit omului de afaceri Ştefan Mandachi, precum și celorlalți donatori și a arătat că respectiva unitate mobilă a fost alipită de pavilionul secției de boli infecțioase (zona spitalului vechi), intenția conducerii Spitalului Județean de Urgență fiind de a muta pe toți cei de la ATI, ca să fie „depresurizat” spitalul nou de pacienți COVID care necesită terapie intensivă. Directorul Crucea Roșie Suceava, Cornel Dediu, a felicitat CJ Suceava pentru că a făcut funcțională această unitate mobilă înaintea venirii sezonului rece când, probabil, situația îmbolnăvirilor de noul coronavirus se va agrava într-o oarecare măsură  

Ieri a fost pusă în funcțiune unitatea mobilă de terapie intensivă, amenajată într-un container special și care a fost „legată” de pavilionul din așa numitul „spital vechi” care găzduiește secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Un anunț în acest sens a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a mulțumit atât donatorilor, cât și reprezentantului Crucii Roșii Suceava și managerului SJU Suceava. „Nu trebuie să uităm că această unitate mobilă de terapie intensivă a fost donată de Crucea Roșie Suceava, (care a primit-o de la) oameni de afaceri și Ştefan Mandachi (acesta fiind cel care a inițiat campania de strângere de fonduri în perioada pandemiei – n.r.). Vreau să mulțumesc fiecăruia în parte pentru acest efort foarte mare și binevenit pentru Spitalul Județean de Urgență Suceava”, a spus Gheorghe Flutur.

Directorul Crucea Roșie Suceava, Cornel Dediu, a arătat că astfel cei peste 33.000 de donatori vor vedea că banii lor sunt folosiți în beneficiul celor bolnavi de Covid. El i-a mulțumit lui Ştefan Mandachi fără de care această acțiune nu exista, și companiei Unilever care a donat cea mai mare sumă de bani, 320.000 de euro. De asemenea, Cornel Dediu a felicitat CJ Suceava pentru că a făcut funcțională această unitate mobilă înaintea venirii sezonului rece când situația, probabil, se va agrava într-o oarecare măsură.

Această unitate mobilă de terapie intensivă a fost lipită de pavilionul de Boli Infecțioase – finanțarea lucrărilor fiind făcută de la bugetul CJ Suceava, iar la capăt este un burduf ce face racordul cu pavilionul propriu-zis, iar apoi un hol de legătură cu Secția de Boli Infecțioase. „Este un mare sprijin pentru noi pentru că dorim să mutăm pe toți cei de la ATI din <<spitalul nou>> în Terapia Intensivă de la (Secția) Boli Infecțioase. Practic este un pas foarte mare de eliberare a <<spitalului nou>> de Covid, pentru a reda spitalul nou sucevenilor care nu au coronavirus și au nevoie urgent de tratament”, a spus Gheorghe Flutur, adăugând că sunt 12 paturi pregătite, cu ventilatoare și tot ceea ce este nevoie pentru pacienții Covid.

secretarasite

De altfel, și managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea, a precizat că odată cu amenajarea unității mobile de terapie intensivă speră să se degreveze spitalul nou, permițând astfel specialiștilor din zona nouă a spitalului să trateze în condiții optime patologia non-Covid.
Totuși, șeful administrației județene sucevene a îndemnat sucevenii la prudență în continuare și să respecte măsurile de prevenție și a arătat că la cele 12 paturi din container se vor adăuga alte nouă paturi care se pregătesc la Secția de Boli Infecțioase, ceea ce reprezintă un total de 21 de paturi la Terapie Intensivă. „Astăzi, într-o radiografie a SJU Suceava, avem 560 de pacienți internați din care 188 sunt Covid, iar în zona tampon avem 120 de pacienți. Este o presiune în continuare pe SJU Suceava. Vreau să mulțumesc corpului medical pentru implicare. Sunt toți oamenii la post. S-a dublat capacitatea de testare cu noul RT-PCR și crescut și numărul de teste”, a spus Gheorghe Flutur.
Directorul Crucea Roșie Suceava, Cornel Dediu a declarat că urmare a punerii în funcțiune a acestei unități mobile pacienții Covid vor putea să aibă parte de îngrijirea atât de necesară, iar spitalul va funcționa ca spital de urgență. (D.P.)
secretarasite

Vezi si

Ordinul „Crucea Bucovinei”, înmânat Sofiei Vicoveanca de către PS Damaschin

Distinsa artistă și fiică a Bucovinei, Sofia Vicoveanca, a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, …