Tuesday , October 4 2022

Unanimitate în CJ cu privire la realizarea drumului expres dintre Suceava și Botoșani

Proiectul de hotărâre privitor la încheierea unui acord alături de Consiliul Județean Botoșani și de consiliile locale ale municipiilor Suceava și Botoșani, pe de o parte, și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), de cealaltă parte, în vederea documentației de construcție a drumului expres Suceava – Botoșani, a fost aprobat în unanimitate la ședința de joi, 3 februarie a Consiliului Județean Suceava.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a spus că a purtat discuții cu Ministerul Transporturilor în privința acestui drum expres – cu o lungime de 26 de kilometri și o valoare (estimarea este însă empirică și veche, probabil va rezulta una ceva mai ridicată ținând cont de creșterile galopante la prețurile materiilor prime și ale carburanților) de 124 de milioane de euro – și, potrivit șefului administrației județene sucevene, CNAIR a dat deja acordul de parteneriat și a venit recent acordul și de la minister.

Mai întâi, va fi făcut studiul de fezabilitate și proiectul tehnic – cu banii CNAIR din programul pe transporturi – după care va fi depusă documentația de execuție. De asemenea, pentru lucrările la drumul expres va fi semnat un nou acord. „Ne-am luptat mult să fie inclus (în Planul Investițional al Ministerului Transporturilor) pentru că zona Sucevei a tot fost tăiată”, a spus Gheorghe Flutur care a menționat că tot trecea drumul în documentele guvernamentale, dar nu se mai regăsea la publicarea acestora.

„Cred că nu trebuie să ne temem pentru că am văzut și gândirea Guvernului: dați autorităților să-și facă drumuri expres, centuri ocolitoare că nu poate face centrul tot”, a spus Gheorghe Flutur. El este de părere că și execuția drumului expres se va putea face cu finanțare din fonduri structurale atrase în exercițiul financiar multianual 2021 – 2027, drumul expres Botoșani – Suceava fiind o prelungire a tronsonului Suceava – Vatra Dornei a șoselei de mare viteză cunoscută multora ca „Autostrada Nordului”. (D.P.)

Vezi si

Pacient de 27 de ani, tratat de tromboză venoasă profundă printr-o intervenție în premieră la Spitalul Județean

Echipa medicală a fost alcătuită din medicii suceveni Mihai Crețeanu, Alexandra Husar și Cătălin Lulciuc. …