Friday , October 7 2022

Un ucrainean care voia să iasă din țară cu haine contrafăcute a încercat să-i mituiască pe polițiștii de frontieră

Ucraineanul încerca să iasă din țară cu un TIR plin cu haine contrafăcute în valoare de 345.000 de lei, aduse din Turcia. El a încercat să mituiască un polițist de frontieră cu suma de 700 de euro

 haine contrafacute 1

La sfârșitul săptămânii trecute, în PTF Siret, pe sensul de ieșire din țară, s-a prezentat cetățeanul ucrainean Volodymyr B., în vârstă de 51 de ani, la volanul unui automarfar cu remorcă, marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina, care circula pe ruta Turcia – România – Ucraina.

În urma verificărilor preliminare, echipa de control a constatat că acesta transportă mai multe haine. De asemenea, în momentul în care șoferul a prezentat documentele pentru control, polițistul de frontieră a observat faptul că între acestea se afla suma de 700 de euro. Polițistul a refuzat suma de bani oferită și i-a spus ucraineanului că fapta sa constituie infracțiunea de dare de mită.

Totodată, existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră au făcut un control amănunțit, ocazie cu care au descoperit 767 de articole de îmbrăcăminte inscripționate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile a căror ­va­loare, dacă ar fi fost comercializate ca originale, se ridică la suma de 345.000 de lei au fost indisponibilizate de lucrătorii vamali și predate polițiștilor de frontieră în vederea continuării cercetărilor.haine contrafacute 2

În urma celor constatate, ucraineanului i s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Totodată, automarfarul Mercedes-Benz și remorca, înmatri­culate în Ucraina, au fost indisponibilizate de polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor. Lucrarea penală a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în ve­derea soluționării legale. (D.Z.)

Vezi si

Dezbatere publică privind traseul centurii Gura Humorului

Centura orașului Gura Humorului va face parte din Autostrada Nordului, dar traseul stabilit de firmele …