Wednesday , November 30 2022

Un sofer beat a omor=t o fetita de 8 ani care se juca în curtea casei

O feti]\ de opt ani din satul Mironu, comuna Valea Moldovei a murit `n ograda bunicilor lovit\ de st=lpul por]ii, c\zut dup\ ce un cons\tean beat a intrat cu ma[ina `n acesta n Ioan Ciurl\, de 42 de ani, venise duminic\ sear\ `n sat s\ mai cumpere ceva rachiu pentru un picnic de familie n beat fiind, a pierdut controlul ma[inii [i a produs tragedia n  individul a abandonat ma[ina [i feti]a ce se zb\tea `ntre via]\ [i moarte, preocuparea lui fiind principal\ fiind s\ duc\ rachiul la partenerii de chef ce `l a[teptau n Ciurl\ a fost re]inut [i arestat ieri de magistra]ii humoreni, pentru ucidere din culp\ [i pentru p\r\sirea locului accidentului
Ioan Ciurl\, de 42 de ani, din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, membru al comunit\]ii de romi din localitate, a produs un grav accident de circula]ie `n urma c\ruia o feti]\ de opt ani [i-a pierdut via]a. Aflat `n stare de ebrietate, Ioan Ciurl\ a pierdut controlul ma[inii Volkswagen Passat pe care o conducea pe drumul ce trecea prin satul Mironu iar `ntr-o curb\ pe care nu a mai reu[it s\ se `nscrie, a intrat `n poarta [i `n gardul  unui localnic. St=lpul por]ii lovit de ma[ina condus\ de Ioan Ciurl\  s-a pr\bu[it peste o feti]\ de opt ani, care se juca `n curtea bunicilor s\i, omor=nd-o pe loc.
Conform IPJ Suceava, evenimentul s-a produs `n jurul orei 20.30, pe drumul comunal Mironu din Valea Moldovei. Victima, Ancu]a M. este o feti]\ de opt ani din comunitatea de rromi din aceast\ localitate, ce locuia la bunicii ei. Poli]i[tii au stabilit c\  Ioan Ciurl\, `n v=rst\ de 42 de ani, `n timp ce conducea autoturismul Volkswagen Passat fabricat `n anul 1994, nu a adaptat viteza la condi]iile de drum `ntr-o curb\ la dreapta. {oferul era `n stare de ebrietate, cu o alcoolemie de 0,49 mg/l, [i a pierdut controlul asupra direc]iei de mers, ie[ind de pe strad\ [i intr=nd `n coliziune frontal\ cu poarta de acces `n curtea locuin]ei lui Ilie V. Unul dintre st=lpii por]ii a fost `ndoit, iar feti]a care se juca `n curtea locuin]ei a fost lovit\ brutal. {oferul a abandonat ma[ina imediat dup\ producerea accidentului [i a fugit, fiind identificat ulterior de agen]ii de poli]ie. Personalul medical de pe ambulan]\ nu a putut dec=t s\ constate decesul minorei, provocat de un traumatism cranio cerebral deschis. {oferul prins la scurt timp are dosar penal pentru ucidere din culp\ [i pentru p\r\sirea locului accidentului. Inspectoratul Jude]ean de Poli]ie a dispus m\sura re]inerii acestuia pentru 24 de ore, ieri fiind prezentat instan]ei de judecat\ cu propunere de arestare preventiv\. Judec\toria Gura Humorului a dispus arestarea autorului accidentului pentru o perioad\ de 29 de zile.
N ograda `n care a intrat cu ma[ina Ioan Ciurl\ era plin\ de copii
La Mironu, atmosfera este tensionat\. Oamenii spun c\, dac\ poli]i[tii nu l-ar fi re]inut rapid pe Ioan Ciurl\, acesta ar fi fost lin[at de comunitatea de romi din localitate care s-a adunat `nc\ din momentul producerii accidentului la fa]a locului. Chiar [i ieri suflarea satului era sub tensiune, fiind nevoie de interven]ia jandarmilor [i a caguli[tilor pentru a tempera atmosfera.
Revolta s\tenilor romi `mpotriva lui Ioan Ciurl\, pe care, chiar dac\ este localnic, nu `l consider\ de-al lor, porne[te [i de la faptul c\ acesta, dup\ ce a produs accidentul ce a dus la moartea feti]ei de opt ani, a plecat de la locul faptei, nu `nainte de a scoate din automobil stclele cu b\utur\ pe care tocmai le cump\rase. Ciurl\ petrecuse toat\ ziua de duminic\ la un picnic `n familie [i ar fi fost trimis s\ mai aduc\ ceva de b\ut. Dup\ ce a cump\rat b\utura, `ntorc=ndu-se la gr\tarul unde era a[teptat, a sc\pat ma[ina de sub control [i a omor=t-o pe Ancu]a M.. Feti]a de opt ani locuia la bunicii , `mpreun\ cu al]i trei fra]i, p\rin]ii fiind pleca]i la munc\ `n Italia. ~n curte se mai aflau, pe l=ng\ fra]ii Ancu]ei [i mai mul]i veri[ori ai acesteia. Soarta tragic\ a f\cut ca ea s\ fie `n traiectoria st=lpului de poart\ d\r=mat de ma[ina lui Ioan Ciurl\. (N. RO{CA)

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …