Thursday , September 29 2022

Un individ fără certificat COVID a anunțat  la 112 prezența unui bagaj suspect după ce nu a fost lăsat să urce în avionul Suceava – Dortmund

“Șmecherul” ar fi vrut să câștige ceva timp ca să-și facă un test rapid și să poată urca în avion. Autoritățile s-au prins imediat că este o alarmă falsă, individul a fost depistat și s-a ales cu dosar penal 

avion, WizzAir, Suceava, obiectiv

Un bărbat care nu avea certificatul verde COVID și căruia i-a fost refuzată îmbarcarea în avion a sunat miercuri dimineață la 112 și a spus că în aeronava care urma să plece de pe Aeroportul Suceava către Dortmund ar fi un bagaj suspect. Avionul WizzAir care urma să decoleze către Dortmund la ora 9.55 a fost imediat oprit la sol.

Au fost alertate SRI, structurile de securitate, ISU și autoritățile Aeroportului. În urma verificărilor, avionului i s-a permis să decoleze, zborul înre­gistrând la aterizare o întârziere de doar câteva minute.

Conform oficialilor de la Aeroport, bărbatul nu a putut prezenta nici certificat de vaccinare, nici rezultatul unui test negativ și ar fi sunat să reclame prezența unui bagaj suspect în avion.

Persoana care a sunat la 112 și a dat alerta a fost identificată imediat, activitatea de pe aeroportul sucevean revenind rapid la normal.

Surse neoficiale susțin că individul ar fi vrut să câștige timp ca să-și facă un test COVID și pentru asta a sunat la 112 și a anunțat că la bordul aeronavei ar exista un pachet suspect.

În avion erau 141 de pasageri. Evident, bărbatul care a sunat la 112 a rămas la sol, fapta lui făcând acum obiectul unei anchete penale. (O.S.)

 

Vezi si

Iulius Mall Suceava te invită la TEDxAreni să pornești „În căutarea autenticității”, alături de Ancuța Bodnar, Dan Negru, Alex Nedea și alte persoane publice

Maratonul de inspirație TEDxAreni, în care speakerii vor vorbi despre autenticitate, despre ce înseamnă a …