Tuesday , November 29 2022

Un fost poliţist a fost trimis în judecată după ce a vândut două camioane ale unei firme din Volovăţ

Fostul poliţist Cezar Ionuţ Bacalu a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de abuz de încredere u acesta este acuzat că a profitat de încrederea patronului unei firme din Volovăţ, vânzând două camioane şi două remorci ale respectivei societăţi ca şi cum ar fi fost ale sale  

palatul de justitie Suceava [800x600]

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Cezar Ionuţ Bacalu pentru comiterea infracţiunii de abuz de încredere. Anchetatorii au stabilit faptul că inculpatul Cezar Ionuţ Bacalu şi reprezentantul legal al unei firme din Volovăţ, C.F.L., se cunosc de mai mult de 10 ani, din cursul anului 2002, perioadă în care inculpatul Cezar Ionuţ Bacalu a început să-şi desfăşoare activitatea de agent de poliţie în cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi, activitate care a încetat prin demisie la data de 16 aprilie 2015.
In timp, inculpatul Cezar Ionuţ Bacalu şi C.F.L. au devenit prieteni şi, în perioada 2007 – 2008, având în vedere încrederea care exista între cei doi, inculpatul i-a propus lui C.F.L. să îl ajute în sensul să îl lasă să coordoneze activitatea unora dintre camioanele ce aparţin firmei acestuia – societate care are obiect de activitate efectuarea de activităţi de transport, pentru a obţine în acest mod venituri suplimentare, C.F.L. fiind de acord.
Ulterior, în perioada 2009 – 2011, inculpatul i-a propus lui C.F.L. să reînnoiască parcul auto al firmei şi să-l ajute să achiziţioneze alte camioane, bărbatul fiind de acord. Astfel, societatea lui C.F.L. a achiziţionat cu ajutorul inculpatului două camioane şi două remorci de la trei alte firme. Cele două camioane au fost încredinţate de C.F.L. lui Cezar Ionuţ Bacalu, în baza înţelegerii anterioare, inculpatul urmând să le coordoneze activitatea de transport, ceea ce s-a şi întâmplat.
In acest circumstanţe, în primăvara anului 2014, în perioada aprilie – mai 2014, având acces la documentele celor două camioane, inculpatul Cezar Ionuţ Bacalu a luat hotărârea de a le vinde, acţionând ca şi cum ar fi proprietarul bunurilor. Astfel, fostul poliţist Bacalu a vândut cele două camioane împreună cu două remorci, încheind în acest sens un înscris sub semnătură privată, “contract de vânzare cumpărare”, preţul stabilit şi încasat fiind de 27.000 de lei.
In acest caz nu au fost luate măsuri preventive, însă s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor imobile şi mobile aparţinând inculpatului Cezar Ionuţ Bacalu, respectiv o cotă parte dintr-un apartament şi o maşină ce a fost ridicată de organele de urmărire penală. Dosarul a fost înaintat spre  soluţionare Judecătoriei Rădăuţi. (C.Z.)

Vezi si

Premierul Nicolae Ciucă : La Mulți Ani, frumoasă Bucovină! La mulți ani, tuturor românilor bucovineni!

La 104 ani de la unirea Bucovinei cu Țara, premierul Nicolae Ciucă a transmis un …