Wednesday , May 22 2024

Un elev de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, eliminat de la simularea examenului de Bacalaureat. Sute de absenți la proba la alegere

Miercuri, 29 martie, 4.931 de liceeni de clasa a XII-a din județul Suceava au susținut proba la alegere a profilului și specializării din cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2023. În timpul probei a fost eliminat un elev de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, care avea asupra sa telefonul mobil. 

4.931 de elevi de clasa a XII-a au participat miercuri la proba la alegere de la simularea Bacalaureatului, din cei 5.788 de liceeni înscriși în ani terminali în județul Suceava, dintre care 5.211 din clasa a XII-a și 577 din clasa a XIII-a seral și frecvență redusă, a anunțat IȘJ Suceava într-un comunicat.

Dintre elevii suceveni prezenți la proba la alegere a profilului și specializării, cei mai mulți – 1763 – au ales să dea simularea la Biologie, 1247 la Logică, 1141 la Geografie, iar 350 la Informatică. 187 de elevi au preferat Fizica, 108 Chimia, 6 Economia, 9 elevi Filosofia, 61 Psihologia și 59 Sociologie.

Conform IȘJ, în cursul probei de miercuri a fost eliminat un elev de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, care avea asupra sa telefonul mobil.

Urmează ca joi, 30 martie, elevii din ultimul an de liceu să susțină  proba la Limba și literatura maternă.

Candidații vor afla rezultatele în data de 6 aprilie a.c. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog.

Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați. (O.S.)

 

Vezi si

Flutur: ”Noi, liberalii, am scos din praf și din izolare Vatra Dornei”

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent din nou la Vatra Dornei, de data …