Friday , December 9 2022

Un bărbat din Buneşti a fost omorât cu sălbăticie de un consătean pentru că i-a furat telefonul mobil

Un bărbat de 59 de ani, din Buneşti, a fost omorât de un consătean în vârstă de 28 de ani. Intre cei doi a izbucnit o ceartă, după ce tânărul şi-a dat seama că victima sa i-a furat telefonul mobil. A urmat o ploaie de lovituri date cu sălbăticie, bărbatul de 59 de ani fiind efectiv strivit de pumni  şi picioare, fiindu-i rupte toate coastele

criminal bunesti3_tn

O crimă deosebit de violentă s-a petrecut pe raza satului Petia, din comuna Buneşti, între doi consăteni, motivul omorului fiind acela că victima i-ar fi furat criminalului telefonul mobil. Oribila faptă s-a petrecut în noaptea de 28 spre 29 noiembrie 2015. Ionuţ Andrei Dascălu, de 28 de ani şi Mihai Ilinca, de 59 de ani, ambii din comuna Buneşti, au consumat împreună băuturi alcoolice în exces, aşa cum aveau obiceiul. La un moment dat, lui Dascălu i-a dispărut telefonul mobil, un Samsung Galaxy, astfel că i-a cerut lui Ilinca să i-l restituie. Intre cei doi a izbucnit o ceartă, aceştia lovindu-se reciproc cu pumnii şi picioarele. In urma schimbului de lovituri, Mihai Ilinca a ieşit învins alegându-se cu leziuni serioase la nivelul capului şi al corpului. Victima a fost dusă la ea acasă, iar a doua zi, a fost găsită moartă de către vecini, care au sunat la 112. Dacă în primă fază s-a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, ulterior în urma necropsiei, efectuate pe 30 noiembrie 2015, s-a stabilit că Mihai Ilinca este victima unui omor, astfel că asasinul său a fost reţinut pentru 24 de ore.
Cercetările în acest caz au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava care au stabilit că Ionuţ Andrei Dascălu şi victima sa obişnuiau să consume băuturi alcoolice în exces. Cearta dintre cei doi, care a dus la moartea lui Mihai Ilinca, a pornit de la faptul că victima i-a sustras criminalului său un telefon mobil. Când Dascălu şi-a dat seama că îi lipseşte telefonul i-a cerut lui Ilinca să i-l înapoieze, însă acesta a refuzat să recunoscă că este la el. După ce l-a lovit bine cu pumnii şi picioarele de faţă cu doi martori, Dascălu, cu ajutorul unui vecin, l-a dus pe Mihai Ilinca l-a domiciliul acestuia, bărbatu nemaiputându-se deplasa de unul singur în urma loviturilor primite şi a consumului de băuturi alcoolice. Acasă la Ilinca, Ionuţ Andrei Dascălu şi-a găsit telefonul, astfel că i-a mai aplicat o corecţie fizică acestuia. Anchetatorii au stabilit că agresorul şi-a lovit cu sălbăticie victima, deoarece în urma necropsiei s-a stabilit că aceasta avea pur şi simplu toate coastele rupte, precum şi multiple leziuni interne. Se pare că Dascălu l-a lovit cu pumnii şi picioarele pe Mihai Ilinca, după care s-a urcat cu picioarele, precum şi cu genunchi pe victima sa.
Ieri, în jurul orei 14.30, Ionuţ Andrei Dascălu a fost prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă, judecătorii dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile sub aspectul comiterii infracţiunii de omor. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Flutur: Sper ca în 2023 să putem trimite la finanțare tronsonul dintre Pașcani și Suceava al A7. Avem nevoie de această autostradă ca de aer

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a mers, joi, personal în zona unde urmează a …