Thursday , February 9 2023

Un adolescent fără permis a fost prins de polițiști după o urmărire în trafic de patru kilometri

Un minor de 17 ani, din Suceava, a fost oprit de polițiști după o urmărire în trafic de peste patru kilometri. Acesta nu are permis de conducere, iar autoturismul pe care îl conducea nu era înmatriculat 

politie rutiera

La data de 21 decembrie 2016, la ora 22.15, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, în timp ce se afla pe DC 38, în comuna Grănicești, a observat un autoturism Volkswagen Vento care circula în direcția satului Dumbrava, spre DN 2. Polițiștii au pornit în urmărirea mașinii cu autospeciala de poliție având semnalele luminoase și acustice pornite. Soferul mașinii a refuzat să oprească, motiv pentru care s-a continuat urmărirea pe circa patru kilometri, pe DC 38, iar apoi pe un drum de câmp, fiind ajuns în zona „satului nou” din Românești. Aici, individul de la volan a abandonat mașina, lăsând cheile în contact, după care a fugit în satul Iacobești, comuna Grănicești.
În urma verificărilor făcute de polițiști și a activităților specifice desfășurate, a fost depistat șoferul ca fiind Ionuț-Alexandru T., de 17 ani, din municipiul Suceava, care a fost dus la sediul Postului de Poliție Grănicești, unde a recunoscut faptele comise. Acesta a fost verificat în baza de date a poliției, descoperindu-se că nu are permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule, iar numărul de înmatriculare provizoriu a avut termen de valabilitate pentru perioada 9 august 2016 – 7 septembrie 2016, fiind înmatriculat provizoriu pe numele mamei sale. Ionuț-Alexandru T. a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul alcoolemiei fiind zero. Mașina a fost indisponibilizată la sediul Postului de Poliție Grănicești.
In acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „conducere a unui vehicul neînmatriculat” și „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”. (D.Z.)
 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …