Sunday , January 29 2023

Trei indivizi arestați la Gura Humorului pentru violarea unei minore

Primul dintre cei trei bărbați a constrâns minora să facă sex cu el amenințând-o că le va spune părinților ei că fumează. Al doilea a amenințat-o pe copilă că va povesti faptul că a făcut sex cu primul. Peste câteva zile, un al treilea individ a forțat-o pe fată să întrețină relații sexuale cu el, amenințând-o că va spune cunoscuților că a făcut sex cu primii doi. Judecătorii au decis arestarea lor pentru 30 de zile 

În data de 26 noiembrie 2019, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de trei inculpați pentru săvârșirea de către fiecare dintre aceștia a unei de viol,, constând în aceea că că într-una din zilele de la începutul lunii octombrie, în timp ce persoana vătămată minoră, se afla la locuința unei cunoștințe din localitatea de domiciliu, primul inculpat a amenințat-o cu darea în vileag a unei fapte reale, respectiv că va divulga părinților ei faptul că fumează dacă nu îi face sex oral, persoana vătămată fiind constrânsă în modul descris mai sus să întrețină un act sexual cu acesta.

De asemenea, la scurt timp de la acest incident, persoana vătămată minoră a fost constrânsă să întrețină un act sexual de cel de-al doilea inculpat, care a amenințat-o cu darea în vileag a faptului că a întreținut anterior acte ­se­xuale cu primul inculpat. În același mod, la data de 27 octombrie 2019, persoana vătămată minoră a fost constrânsă să întrețină un act sexual cu  un al treilea inculpat, fiind amenințată de acesta cu darea în vileag a faptului că va divulga faptul că a întreținut acte sexuale cu alte persoane.

Față de toți cei patru inculpati  s-a dispus la data de 27.11.2019 măsura reținerii pentru 24 ore, acestia fiind prezentați la data de 28.11.2019 instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Gura Humorului  a admis cererea și a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele celor trei inculpati pentru o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …