Monday , May 27 2024

Tragedie pe DN17, la Poiana Stampei

trei oameni au murit în noaptea de duminica spre luni dupa ce ma[ina în care se aflau a intrat în [an] [i s-a izbit violent de un pode] Petru Avasiloaiei, [oferul de 50 de ani, Ioan Moisa de 55 de ani [i so]ia lui, Silvia, de 57 de ani erau comercian]i ambulan]i de m\run]i[uri din T=rgu Frumos – Ia[i [i se întorceau de la un t=rg de la Dej cauza probabila a accidentului, oboseala la volan acum doua luni jum\tate, la doar c=]iva kilometri dinstan]\, în centrul comunei Dorna Candrenilor al]i trei oameni – mam\, fiica [i ginere, din Zvori[tea – Suceava [i-au pierdut via]a din aceea[i cauz\, ma[ina în care se aflau cei trei intr=nd sub un TIR ce venea din sensul opus
Un cumplit accident de circula]ie a curmat vie]ile a trei oameni, în noaptea de duminica spre luni, pe DN17, în comuna Poiana Stampei. Petru Avasiloaiei de 50 de ani venea dinspre Dej unde împreuna cu Ioan Moisa de 55 de ani [i so]ia Silvia Moisa, de 57 de ani, to]i din T=rgu Frumos, jude]ul Ia[i. Erau comercian]i ambulan]i [i participasera la Dej la un t=rg, unde plecasera cu c=teva zile înainte sa î[i v=nda marfa – fel de fel de nimicuri, brelocuri, brichete, juc\rioare din plastic [i alte asemenea.
Accidentul s-a petrecut pe la ora 1.48 în noapte, pe timp de cea]\, chiar în centurl comunei Poiana Stampei. Petru Avasiloaiei era la volanul automobilului Opel Astra, cu num\rul de înmatriculare IS 92 SPA, iar la coborârea unei pante cu înclina]ie u[oar\, a pierdut controlul asupra direc]iei de mers, a p\truns pe contrasens, a p\r\sit apoi partea carosabila [i a intrat în [an]ul marginal cu rigola betonata izbindu-se violent de un cap de pod. Cauza probabila a accidentului a fost, conform poli]i[tilor rutieri, oboseala la volan, aceasta concluzie fiind trasa pentru ca nu a fost g\sita nicio urma de fr=nare. În urma impactului a rezultat decesul conduc\torului auto Petru Avasiloaei [i a ocupan]ilor autoturismului, Ioan Moisa [i Silvia Moisa B\rbatul era pasager pe scaunul dreapta fa]a iar so]ia lui se afla pe bancheta din spate.
La eveniment a intervenit [i Deta[amentul de Pompieri Vatra Dornei, cu trei echipaje – unul de descarcerare, o autospeciala SMURD [i o autospeciala pentru stingerea incendiilor. Dupa descarcerarea victimelor, echipajele de pompieri au îndep\rtat de pe carosabil scurgerile de carburan]i [i lubrifian]i provenite de la autoturismul avariat.
Conform estim\rii comisarului Liviu Sfichi, [eful Serviciului Poli]iei Rutiere Suceava, prezent la locul accidentului, ma[ina în care se aflau cei trei comercian]i ambulan]i avea cel pu]in 70 de kilometri pe ora în momentul în care a intrat în pode]. „ Este al doilea accident grav, pe fondul oboselii la volan, petrecut în mai pu]in de trei luni la intrarea în jude]ul Suceava, pe DN17, la numai c=]iva kilometri distan]a unul de cel\lalt. În evenimentul precedent au murit trei oameni de la Zvori[tea, tot pe timp de noapte, pe c=nd se întorceau de la Cluj, în centurl comunei Dorna Candrenilor. Acum situa]ia s-a repetat, doar c=]iva kilometri în amonte, la Poiana Stampei”, a punctat comisarul Liviu Sfichi.
Adjunctul [efului IPJ Suceava, comisarul [ef Ioan Crap a f\cut amara constatare ca DN17 aduce în jude]ul Suceava, odata cu traficul dinsre Ardeal, [i cele mai grave accidente, în ultima perioad\. Mul]i [oferi for]eaza nota, pe timp de noapte, g=ndind c\, daca trec Pasul Tihu]a, se apropie mai mult de cas\. Din nefericire, oboseala îi d\r=ma iar consecin]ele sunt, de multe ori, tragice.
al]i trei mor]i pe fondul oboselii la volan, acum doua luni jum\tate, la doar c=]iva kilometri distan]\
În noaptea de 20 spre 21 iulie în acest an, la numai k=]iva kilometri distan]a de locul în care s-a petrecut accidentul soldat cu decesul celor trei oameni din T=rgu Frumos s-a petrecut un accident de circula]ie cu urm\ri la fel de tragice. Trei persoane [i-au pierdut via]a atunci într-un cumplit accident de circula]ie pe DN17, în centrul comunei Dorna Candrenilor. Autoturismul Volkswagen condus de George R\zvan Lupa[cu de 25 de ani din Zvori[tea, în care se afla so]ia lui, Irina Rodica Stoica – Lupa[cu de 23 de ani [i mama acesteia – Niculina Stoica de 51 de ani, a intrat pe contrasens [i s-a lovit de un TIR Mercedes. În urma impactului, [oferul a murit pe loc iar celelalte doua persoane, so]ia [oferului [i mama acesteia, aflate în ma[ina au decedat în scurt timp la Spitalul din Vatra Dornei, unde au fost transportate de ambulan]e.
Poli]i[tii au stabilit atunci ca accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive [i a oboselii [oferului care, a]ipind la volan, a acro[at o alta ma[ina care venea din sens opus [i s-a izbit în TIR. Niculina Stoica se afla pe bancheta din fa]\, l=nga ginere iar  Irina Rodica era pe bancheta din spate. Niciunul din cei trei ocupan]i ai ma[inii nu au avut nicio [ansa de supravie]uire.
George R\zvan [i Irina Rodica fusesera colegi de servici la Centrul {colar Burdujeni. Aici s-au cunoscut, s-au îndr\gostit [i în urma cu un an, se c\s\toriser\. Mama Irinei, Niculina Stoica fusese plecata pentru scurta vreme în Spania, în vizita la sora mai mare a Irinei. S-a întors de acolo cu un avion low – cost, care a aterizat la Cluj. Copiii – fata [i ginerele, au plecat de la Zvori[tea cu ma[ina în înt=mpinarea ei. Dupa ce avionul a aterizat, Niculina Stoica a urcat în ma[ina cu care venisera cei doi tineri [i au pornit repede spre Zvori[tea- Suceava, f\ra sa se mai opreasca din drum pentru ca [oferul sa se odihneasc\. {i-au g\sit sf=r[itul însa la jum\tatea drumului, c=nd ma[ina în care se aflau a intrat sub ro]ile TIR-ului. (Neculai RO{CA)

Vezi si

FOTO – Lucian Harșovschi, detalii despre cum va arăta Aquapark-ul Sucevei. “După 9 iunie, vom reuși să facem și mai multe lucruri bune pentru acest oraș pe care îl numim acasă”

Viceprimarul Lucian Harșovschi, candidatul PNL pentru fotoliul de primar al Sucevei,  a oferit detalii despre cum va …

No comments

  1. Un alcoolist si un depravat s-a mai dus, mare tragedie :))

  2. de ce dti stiri eronate din burta?la locul accidentului a fost si un echipaj de la AMBULANTA CARE NUMAI ECHIPAJUL DE LA AMBULANTA E AUTORIZAT SA DEA Un VERDICT In PRIVINTA DECEDATILOR INTUCIT CEI DE LA SMURD NU AU ACEASTA CONPETENTA!!!MAI UITATIVA SI LA CEI DE LA AMBULANTA CEFAC CA IEI O DUC GREUL NU CEI DE LA SMURD!!MAI BINE UITATIVA CA POMPIERII AU OMASINA DE DESCARCERARE CARE AJUNGE LA CAZ FORTE TIRZIU DIn CAUZ TOTARI CE O AU O MASINA DE 20 ANI!!!