Wednesday , December 7 2022

Tigări în valoare de 47.500 de lei, confiscate de polițiști la frontiera cu Ucraina

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit și confiscat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret și la frontiera verde, cantitatea de circa 7.000 de pachete cu țigări în valoare de 47.500 de lei,  tigari ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă 

contrabanda

In dimineața zilei de 16 decembrie 2015, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Alexandru V., în vârstă de 28 de ani, din municipiul București, care se afla la volanul unui autoturism Mercedes, înmatriculat în Cehia. Cum existau suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au făcut un control amănunțit asupra mașinii.
Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locuri special amenajate, în rezervorul și barele de protecție ale mașinii, cantitatea de 2.440 de pachete cu țigări, marca Marlboro, de proveniență Republica Moldova.
Tigările în valoare de peste 3.000 de lei au fost confiscate, iar șoferul a fost amendat cu 7.000 de lei. Autoturismul Mercedes în valoare de 18.000 de lei a fost indisponibilizat în PTF Siret, deoarece avea confecționate locașuri special amenjate pentru transportul țigărilor.
De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat abandonate, pe raza localității Straja, mai multe colete ce conțineau 4.450 de pachete cu țigări marca Marble, de proveniență ucraineană. Polițiștii de frontieră au anunțat și autoritățile vecine despre caz, pentru cercetarea în comun a evenimentului.
Intreaga cantitate de țigări în valoare de circa 44.500 de lei a fost confiscată, iar în acest caz sunt făcute cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale. (C.Z.)

Vezi si

Primăria Suceava va lua un credit pentru asfaltarea a 30 de străzi

Un credit de zece milioane de lei va fi accesat de Primăria Municipiului Suceava în …