Monday , December 5 2022

Descinderi DIICOT la proxeneți care racolau fete sărace. Tarifele prostituatelor la Suceava, mai mari ca în alte orașe

Procurorii DIICOT Suceava au descins miercuri dimineață la nouă adrese de pe raza județului Constanța u perchezițiile au avut loc într-un dosar în care nouă persoane sunt acuzate de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. Cei nouă suspecți racolau fete din zona rurală a județului Constanța, care, în principal, proveneau din familii dezorganizate cu o situație materială precară. Ele erau transportate pe raza altor localități din țară, o destinație importantă a grupului fiind municipiul Suceava. Fetele erau cazate în apartamente închiriate în regim hotelier sau chiar în unități hoteliere, unde întrețineau raporturi și acte sexuale contracost cu diverși clienți, banii astfel obținuți revenind membrilor grupului  

Procurorii DIICOT Suceava au descins miercuri dimineata la noua adrese de pe raza judetului Constanta. Perchezitiile au loc intr-un dosar in care noua persoane sunt acuzate de trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism. Potrivit DIICOT, cei noua suspecti, toti din Mangalia, judetul Constanta, “au constituit in cursul anului 2017 un grup infractional organizat si, in perioada august 2017 – martie 2018, au actionat in mod coordonat in scopul comiterii infractiunilor de proxenetism, trafic de persoane si trafic de minori, membrii grupului obtinand foloase patrimoniale importante in urma determinarii si/sau inlesnirii practicarii prostitutiei, precum si in urma exploatarii sexuale a mai multor tinere, unele dintre acestea fiind minore.”

 

“Concret, membrii grupului racolau persoane tinere de sex feminin din zona rurala a judetului Constanta, care, in principal, proveneau din familii dezorganizate cu o situatie materiala precara si care erau transportate pe raza altor localitati din tara (Suceava, Botosani, Braila, Buzau, Bistrita, Cluj-Napoca, Sibiu, Zalau, Arad, Baia Mare, Oradea, Targu-Jiu, etc.) unde erau cazate in apartamente inchiriate in regim hotelier sau chiar in unitati hoteliere, unde intretineau raporturi si acte sexuale contra cost cu diversi clienti, banii astfel obtinuti revenind membrilor grupului”, arata DIICOT intr-un comunicat de presa.

Orase diferite, tarife diferite

Potrivit sursei citate, proxenetii le instruiau pe fetele care lucrau pentru ei cum sa posteze anunturile pe internet, “astfel incat acestea sa fie primele in lista de cautari afisata de site, urmarindu-se racolarea unui numar mai mare de clienti si, in final, obtinerea unor sume mai mari”.

“De asemenea, tinerele erau instruite cu privire la tarifele practicate, precum si cu privire la modul de abordare a clientilor, membrii grupului stabilind aceleasi tarife cand actionau pe raza aceleiasi localitati.

De exemplu, pe raza municipiului Suceava, membrii grupului impuneau practicarea unor tarife mai mari, respectiv 150 de lei pentru un singur act sexual normal sau oral (cu finalizare), 250 de lei pentru o ora si 400 de lei pentru sex anal, in timp ce pe raza altor localitati ca Targu-Jiu, Arad sau Oradea s-au practicat tarife mai mici”, mai arata procurorii DIICOT.

Turismul sexual marea profitul

Ancheta a mai scos la iveala ca membrii gruparii infractional organizate, in baza unei intelegerii anterioare, si-au stabilit localitatile din tara in care sa actioneze eficient, avand ca scop final maximizarea castigurilor.

“Astfel, membrii grupului urmareau ca in aceeasi perioada, pe raza aceleiasi localitati, sa practice prostitutia sau sa exploateze sexual cel mult de 3-5 tinere, sens in care la diferite intervale de timp localitatea, respectiv locatia, erau schimbate, membrii folosind metoda cunoscuta cu denumirea de touring (turism sexual), ce presupune schimbarea la o anumita perioada de timp a spatiilor de cazare, precum si a oraselor in care persoanele de sex feminin au practicat prostitutia.

Totodata, prin folosirea acestei metode, membrii grupului nu atrageau atentia organelor de urmarire penala, avand in vedere faptul ca acestia nu actionau pe raza localitatii de domiciliu, iar documentarea si probarea activitatii infractionale era ingreunata in aceste conditii”, mai arata DIICOT.

Cum erau supravegheate fetele

Anchetatorii au mai dezvaluit ca “persoanele vatamate erau supravegheate direct de membrii grupului care, prin modul in care erau organizati, urmareau sa aiba un control asupra acestora si a sumelor incasate de la clienti.”

“In acest sens, membrii grupului locuiau in aceleasi locatii folosite la practicarea prostitutiei, le controlau prin intermediul telefoanelor mobile, in ipoteza in care nu se aflau in aceleasi locatii, le solicitau la diferite intervale de timp predarea sumelor de bani obtinute, banii fiind remisi in mod direct.

In unele cazuri sumele erau puse la dispozitia membrilor grupului prin intermediari sau prin intermediul unui serviciu de transfer de bani. Astfel, pentru a ascunde legaturile dintre membrii grupului si tinerele care practicau prostitutia, banii erau transferati unor rude (parinti, frati, veri) sau persoane din anturajul membrilor (prieteni, concubine, etc.)”, se mai arata in comunicatul DIICOT.

Vezi si

Suceveanca Simona Bodnar și colega ei, Simona Radiș, desemnate „Echipajul Feminin al Anului” la World Rowing Awards

Suceveanca Ancuţa Bodnar ​și coechipiera ei, Simona Radiş,  au fost desemnate de Federaţia Internaţională de …