Wednesday , February 1 2023

Tânăr  de 22 de ani din Dornești, depistat acum 10 zile conducând drogat, prins marți dimineață la volan băut și, evident, fără permis

Marți 27 decembrie, la orele 04:05, un echipaj de poliție a observat pe pe str. Calea Bucovinei din Rădăuți un autoturism marca Mercedes Benz de culoare albastră, ce circula către centrul orașului. Patrula de poliție a efectuat semnal regulamentar de oprire folosind semnalele luminoase și acustice, în dreptul liceului ”Eudoxiu Hurmuzachi” , moment în care conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor de oprire, continuându-și deplasarea în viteză până pe strada Eudoxiu Hurmuzachi, unde a fost blocat.

Șoferul nu a putut prezenta un act de identitate sau permisul de conducere, declarând că nu le are asupra sa, motiv pentru care s-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliției Române și  stabilind că se numește B. Ionuț, de 22 ani, din Dornești. Tânărul a prezentat ulterior o dovadă fără drept de circulație din data de 16 decembrie 2022, când a fost prins conducând un autoturism pe drumurile publice aflându-se sub influența substanțelor psihoactive.

B.Ionuț a fost testat cu aparatul etilometru care a indicat o valoare de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar  penal sub aspectul  savarșirii  infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul , având dreptul de a conduce suspendat”.

Tânărul fusese prins pe 16 decembrie, tot la Rădăuți, conducând un BMW care nu nu avea montată în partea din față plăcuța cu numărul  de înmatriculare. El a fost testat cu  aparatul DRUGTEST, marca Drager, care a indicat o valoare pozitivă pentru substanța „ metamfetamină”.  Atunci, polițiștii au întocmit pe numele său dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

Vezi si

Sindicaliști din învățământul sucevean vor protesta azi în fața Guvernului pentru salarii decente

Azi, începând cu ora 12.00, circa 1.000 de sindicaliști din sistemul de învățământ vor picheta …