Saturday , June 22 2024

Tânăr de 22 de ani din Dornești, prins la volan drogat cu metamfetamină. Este al cincilea șofer sucevean depistat sub influența drogurilor luna aceasta

În ultima perioadă, polițiștii acționează zilnic pe drumurile publice, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, cu preponderență pentru identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Doar în primele două săptămâni ale lunii decembrie, polițiștii au identificat prin utilizarea aparatelor Druger DrugTest 5000 intrate recent în dotare polițiștilor, 5 șoferi care au condus vehicule sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.

Și în cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, au organizat o nouă acțiune pe linie rutieră, identificând un alt bărbat care se afla la volan sub influența substanțelor interzise.

Astfel, la orele 16:50, polițiștii au oprit pentru control pe Calea Cernăuți din municipiul Rădăuți un autoturism carea nu avea montată în partea din față plăcuța cu numărul de înmatriculare.  La volan se afla un tânăr de 22 ani din comuna Dornești care, fiind testat cu aparatul DRUGTEST, marca Drager 5000, a rezultat că se află sub influența metamfetaminei, un drog deosebit de puternic.

Tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice.

Polițiștii au întocmit dosar penal cu privire la infracțiunea de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”  faptă prev. și pedepsită de art. 336 alin.(2) din Codul Penal.

Reamintim la începutul lunii noiembrie, cu sprijinul autorităților locale, respectiv al primăriilor și consiliilor locale din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Dorna Candreni, Fălticeni, Gura Humorului  și al Consiliului Județean Suceava – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, polițiștii din cadrul structirilor rutiere IPJ Suceava au primit în dotare 9 aparate performante pentru testarea consumului de substanțe interzise Drugger DrugTest 5000.

Aparatele au intrat în dotarea Serviciului Rutier – IPJ Suceava, Poliției Municipiului Suceava, Poliției Municipiului Vatra Dornei, Poliție Municipiului Fălticeni, Poliției Municipiului Rădăuți, Poliției Municipiului Campulung Moldovenesc, Poliției Orașului Gura Humorului și Poliției Orașului Siret.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcaţi sub nici o formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interszise, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

Consumul de alcool și drog constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Nu uitați, comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

 

Vezi si

Ucrainean cu mandat de arestare pentru furt calificat emis de autoritățile franceze, depistat la Vicovu de Sus

Vineri, L. Yurii,  cetățean ucrainean, de 27 ani, cu domiciliu în localitatea Cernăuți, a fost …