Wednesday , July 24 2024

Sucevenii care s-au vaccinat cu prima doză de AstraZeneca vor face rapelul la Iulius Mall

Primarul Ion Lungu a anunțat că la centrul de la Iulius Mall se vor face imunizări anti-COVID cu toate cele patru tipuri de vaccin.În municipiul Suceava sunt 7 cazuri active de COVID și o incidență de 0,04 la mia de locuitori

Sucevenii care trebuie să facă rapelul cu vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca și au făcut prima doză la centrul de vaccinare de la Colegiul „Ștefan cel Mare” vor face a doua doză la centrul de la Iulius Mall, a anunțat primarul Ion Lungu în conferința de presă de miercuri.

„Cei care au de făcut rapelul cu Astra Zeneca și au făcut prima doză la centrul de la Colegiul „Ștefan cel Mare” îl vor face la Iulius Mall, unde vom avea toate cele 4 tipuri de vaccin – Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson și pentru cei care fac rapelul cu Astra Zeneca”, a precizat Ion Lungu.

Datele oficiale anunțate de primar arată că în municipiul Suceava sunt 7 cazuri de COVID în evoluție, iar incidența cazurilor cumulate la 14 zile este astăzi de 0,04 la mia de locuitori.

Așa cum s-a anunțat deja, conform dispozițiilor primite de la DSP, de la 1 august a fost suspendată pentru o lună de zile activitatea a trei centre de vaccinare din municipiul Suceava: la Scoala „Miron Costin”, la Colegiul „Ștefan cel Mare” și la Universitate.

La USV contractul era oricum valabil până la data de 31 iulie, rămânând să funcționeze centrele care s-au dovedit mai eficiente, de la Iulius Mall și Shopping City. „Au fost suspendate contractele pe care le aveam cu medicii, asistentele și registratorii din centrele de la „Miron Costin” și „Ștefan cel Mare” și vom vedea ce se întâmplă din septembrie”, a declarat primarul Ion Lungu.

În ceea ce privește situația vaccinării în municipiul Suceava, de la începutul campaniei de vaccinare au fost folosite 65.529 de doze: 45.363 cu Pfizer, 11.623 cu Moderna, 5.796 cu AstraZeneca și 2.747 cu Johnson&Johnson.

Conform anunțului făcut de primar, în ultima săptămână, în municipiu au fost folosite 931 de doze de vaccin anti-COVID, după cum urmează: 536 de doze la Iulius Mall, 224 la Shopping City, 76 la Colegiul „Ștefan cel Mare”, 54 la USV și 41 la Scoala  „Miron Costin”. (O.S.)

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

O femeie a reclamat la Poliție că a plătit 4.662 lei pentru un sejur la un hotel din Mamaia închis și scos la vânzare

Luni,  Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către  G. Mirela, din municipiul Suceava, cu …