Sunday , December 4 2022

Soferul care a accidentat o fetiţă şi a încercat apoi să dea vina pe soţia sa a fost trimis în judecată

 Florin Buliga din Neagra Sarului a fost trimis în judecată după ce a lovit cu maşina o fetiţă de opt ani, rănind-o grav. Acesta avea o alcoolemie de 1,45 mg/l în momentul accidentului, astfel că a chemat-o pe soţia sa la faţa locului cerându-i să ia vina asupra sa. Schema celor doi a fost descoperită de poliţişti, ambii soţi fiind trimişi în judecată de procurori

 accident


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Codrin Florin Buliga, de 32 de ani, din satul Neagra Sarului, comuna Saru Dornei, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „complicitate la infracţiunea de fals în declaraţii”, „conducerea pe drumurile publice unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge” şi „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează fapta” şi Laura Maria Buliga, de 30 de ani, din satul Neagra Sarului, comuna Saru Dornei, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „fals în declaraţii”.
Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că în data de 15 ianuarie 2013, în jurul orei 14.20, inculpatul Codrin Florin Buliga a condus pe drumurile publice, respectiv pe raza satului Neagra Sarului, comuna Saru Dornei, pe DJ 174 F, o autoutilitară marca Mercedes Benz, având o alcoolemie ce depăşeşte limita legală (alcoolemie teoretică aproximativă de 1,45 – 1,60 mg/l la data de 15 ianuarie 2013, la ora 14.20), circumstanţe în care a produs un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a victimei O.A.C., care a necesitat 65 – 70 zile îngrijiri medicale pentru vindecare, după care a părăsit locului accidentului. Astfel, inculpatul a accidentat-o grav pe minora O.A.C. de 8 ani, care se deplasa regulamentar pe marginea din stânga a părţii carosabile. În urma impactului, minora a fost proiectată în partea laterală a unui autocamion care se afla în staţionare, în afara părţii carosabile.
Ulterior, inculpatul a declarat că soţia sa, inculpata Laura Maria Buliga, a provocat accidentul şi a acceptat ca aceasta din urmă să declare, în faţa organelor de poliţie, în mod neadevărat, că ea este cea care a condus maşina în timpul accidentului, cu scopul de a scăpa de răspundere penală. Totodată, la data de 15 ianuarie 2013, inculpata Laura Maria Buliga a declarat, în mod neadevărat, în faţa organelor de poliţie, că ea este autoarea accidentului de circulaţie din data de 15 ianuarie 2013, a cărui victimă a fost minora O.A.C., cu scopul de a-l exonera pe soţul său, inculpatul Buliga Codrin Florin, de răspundere penală, având în vedere că acesta avea o alcoolemie ce depăşeşte limita legală. De asemenea, inculpata s-a deplasat cu autoturismul proprietate marca Volkswagen Golf la locul producerii accidentului şi l-a poziţionat, ca fiind autoturismul implicat în accident, tot cu scopul de a induce în eroare organele de cercetare.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Vatra Dornei. Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. (C.Z.)

Vezi si

Trei transporturi ilegale de lemn, depistate, vineri, de polițiștii suceveni

Și în cursul zilei de vineri, polițiștii au continuat controalele în trafic pentru depistarea celor …