Friday , October 22 2021

Situație dramatică. Un sucevean diagnosticat cu Covid a murit în UPU, așteptând un pat la Terapie Intensivă

Medicii suceveni se confruntă cu situații dramatice din cauza numărului mare de pacienți COVID. Un bărbat de 70 de ani, care nu era vaccinat, a murit în UPU la Spitalul Județean pentru că nu era niciun pat disponibil la ATI. Medicii suceveni au căutat un pat de Terapie Intensivă în spitalele din toată țara, dar nu au avut unde să-l transfere.

Un sucevean în vârstă de 70 de ani a murit noaptea trecută în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava, așteptând un pat într-o secție de Terapie Intensivă.

Bărbatul s-a prezentat miercuri la spitalul sucevean, dar din declarațiile cadrelor medicale reiese că acesta a stat la domiciliul până a fost prea târziu, starea sa de sănătate agravându-se. Cadrele medicale l-au internat în secția de Boli Infecțioase și după doar câteva ore s-a constatat că are nevoie de oxigen, starea sa degradânsu-se.

Pentru că nu era niciun loc liber la ATI în spital, medicii au căutat să-l transfere la un spital din țară, dar nu s-a găsit niciun pat disponibil în vreo secție de Terapie Intensivă, așa că pacientul a fost mutat în sectorul ”Resuscitare” din UPU, unde a și decedat.

”Am solicitat ieri transferul într-o secție ATI, pentru doi pacienți în stare foarte gravă, dar nu au fost locuri nicăieri. Este vorba despre doi bărbați, ambii peste 70 de ani, nevaccinați. Unul a decedat în UPU, cel de-al doilea a fost transferat în ATI, la noi, abia astăzi (n.r. joi), în jurul prânzului, când s-a eliberat un loc”, a declarat medicul Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

test, alcool, fiola, alcooltest, politie, Obiectiv

Bărbat din Bilca, prins la volan cu o alcoolemie în sânge de 3,36 mg/l, reținut pentru 24 de ore

Sâmbăta trecută, un echipaj din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control un …