Saturday , May 8 2021

Sindicatul EUROPOL, la trei ani de la moartea politistului injunghiat in Gara Burdujeni: “Cati politisti trebuie sa mai moara pentru a schimba ceva?”

Sindicatul Europol a transmis luni un mesaj, la împlinirea a trei ani de când poliţistul Sorin Vezeteu a fost ucis cu zeci de lovituri de cuţit pe peronul gării din Burdujeni. Sindicaliştii acuză că nu s-a schimbat nimic, poliţiştii având ”aceleaşi dotări rudimentare şi aceeaşi legislaţie prost elaborată”.

”Era seara zilei 20 iulie 2017, când pe peronul gării din Burdujeni, colegul nostru Sorin Vezeteu era ucis cu sânge rece de către criminalul Ioan Beşa cu zeci de lovituri de cuţit sub privirile a zeci de călători. Luat prin surprindere şi înjunghiat din spate, Sorin Vezeteu a încercat să se apere, însă a căzut sub ploaia de lovituri de cuţit, peste 40 la număr. La 3 luni după tragicul incident, criminalul acestuia s-a sinucis în celula sa din Penitenciarul Botoşani, unde se afla în arest preventiv.Deşi au trecut 3 ani, pentru poliţişti lucrurile nu s-au schimbat deloc, aceleaşi dotări rudimentare şi aceeaşi legislaţie prost elaborată”, au scris, luni, pe Facebook, reprezentanţii Sindicatului Europol.

”Au urmat şi alţi colegi ucişi, dar acelaşi lucru, câteva lacrimi pe ochii unui ministru şi o agitaţie de câteva zile, după care lucrurile au revenit la normal, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. În urma acestei tragedii a rămas o familie îndurerată şi un colectiv de colegi neputincioşi în faţa unui sistem poliţienesc învechit şi lipsit de sprijin din partea ministerului. Stăm şi ne întrebăm retoric, câţi poliţişti trebuie să mai moară pentru a se schimba ceva?”, adauga sindicalistii.

Politistul Sorin Vezeteu, de 38 de ani, tatăl a doi copii, a fost ucis cu zeci de lovituri de cuțit chiar sub ochii unor pasageri care erau pe peronul Gării Burdujeni. Atacatorul, Ioan Beşa (23 de ani), l-a atacat pe poliţistul aflat în timpul serviciului, în gara. Agentul de 38 de ani, cu o experienţă de peste 15 ani în poliţie, se afla pe peron, unde tocmai sosise trenul de noapte de la Iaşi la Timişoara.

Agresorul a ieşit din sala de aşteptare şi l-a înjunghiat pe poliţist de zeci de ori, până au apucat să intervină unii pasageri şi un coleg de-al poliţistului. Conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din Gara Burdujeni, totul a durat 56 de secunde.

Ucigașul s-a sinucis în celula sa din Penintenciarul Botoșani, în timp ce era arestat. (O.S.)


Vezi si

Două petreceri întrerupte vineri seara de polițiștii suceveni

Polițiștii monitorizează respectarea legii, preluând orice sesizare privind organizarea unor astfel de evenimente făcută prin …