Friday , July 19 2024

Severin Tcaciuc vine la instanta doar in scaun cu rotile

Tcaciuc Severin, adus la instantele sucevene, la un termen din august 2010

decizia a fost luat la nivelul conducerii Penitenciarului Boto[ani, dupa ce omul de afaceri sucevean a reclamat ca a fost “hurducat” în mijloacele de transport ale penitenciarului [i în acest fel [i-a distrus protezele Severin Tcaciuc este invalid, av=nd proteze la ambele picioare, dupa un accident din copil\rie sup\rat ca a fost adus în mai multe r=nduri cu ma[ina cea mare a Peniteciarului Boto[ani, un Roman cu remorc\, dinainte de 1990, Severin Tcaciuc a depus o pl=ngere împotriva Penitenciarului, pentru rele tratamente

Omul de afaceri sucevean Severin Tcaciuc nu va fi transportat la procesele pe care le are la Suceava [i în alte jude]e dec=t în scaun cu rotile. Decizia a fost luata de conducerea Penitenciarului Boto[ani, dupa ce  Severin s-a pl=ns în scris ca fiind trasportat, ca de]inut, de la penitenciar la instan]\, cu un mijloc de transport din mileniul trecut, protezele pe care le are la membrele inferioare au fost deteriorate din cauza zdruncin\turilor de pe traseu. Sup\rat ca a fost adus în mai multe r=nduri la instan]ele unde are dosare pe rol cu ma[ina cea mare a Peniteciarului Boto[ani, un ROMAN, cu remorca dinainte de 1990, Severin Tcaciuc a depus o pl=ngere împotriva Penitenciarului, pentru rele tratamente.
Cristina Livadaru, director adjunct al Penitenciarului Boto[ani, a declarat ca lui Severin Tcaciuc, dupa ce acesta s-a pl=ns ca nu poate suporta sistemul de transport clasic al de]inu]ilor din penitenciar la instan]e, i s-a pus la dispozi]ie un mijloc de transport special – un scaun cu rotile. În instoria Penitenciarului Boto[ani, Severin Tcaciuc reprezinta al doilea caz în care un de]inut trebuie sa fie transportat la instan]e cu acest scaun cu rotile ce poate sa fie fixat în pardoseala mijlocului de transport. “A mai fost folosit o singura data acest scaun, pentru o persoana care într-adev\r nu se putea deplasa”, a spus Cristina Livadaru, director adjunct la Penitenciarul Boto[ani, pe probleme de educa]ie [i asisten]a psiho-social\.
Numai la instan]ele din jude]ul Suceava, Severin Tcaciuc are pe rol la diferinte instan]e din ]ara peste 20 de procese la care ]ine cu tot dinadinsul sa participe. Pentru a ajunge comod acolo unde este citat, omul de afaceri din Bosanci, de]inut în penitenciarul Boto[ani, a avertizat conducerea pu[c\riei ca i se încalca drepturile elementare ca om, daca va trebui sa fie obligat sa circule, pe traseul penitenciar – instan]e, în acelea[i condi]ii ca [i ceilal]i de]inu]i.

Severin, relaxat în penitenciar
Severin Tcaciuc a fost condamnat definitiv în patru dosare penale iar temenul la care ar putea sa fie pus în libertate ar fi luna mai a anului 2011. Dupa ce a fost extr\dat din Austria, omul de afaceri sucevean a fost încarcerat în penitenciarul Boto[ani.
Potrivit celor care îl au în grija la penitenciar, Severin beneficiaza de multa relaxare, dupa ce comisia de evaluare a stabilit ca poate urma în pu[c\rie regimul semideschis de isp\[ire a pedepsei. În cazul lui Severin Tcaciuc s-a stabilit acest regim de executare a pedepsei datorita faptului ca pedepsele sale, chiar daca sunt multe, sunt în cuantum redus, cea mai mare însum=nd trei ani [i jum\tate.
Severin  a fost condamnat în dosare viz=nd infrac]iuni economico-financiare dar [i într-un dosar de ultaj viz=nd lovirea unui poli]i[t, precum [i în altul de furt.
El a fost arestat la sfîr[itul lui mai 2001 [i eliberat din arest la începutul lunii decembrie a aceluia[i an.  Afaceristul sucevean mai are pe rol alte c=teva dosare de evaziune fiscal\, înca nesolu]ionate. (Neculai RO{CA)

Vezi si

Haos la nivel global, la companii aeriene, bănci şi mass-media, provocat de o pană informatică a sistemului Microsoft

O pană informatică la sistemul Microsoft la nivel global provoacă probleme la numeroase companii, între …