Friday , May 24 2024

Senatorul de Fălticeni Gheorghiță Mîndruță a demisionat din USR

Joi seara, senatorul Gheorghiță Mîndruță a anunțat că demisionează din cadrul USR și, implicit, din funcția de președinte al filialei județene Suceava a acestui partid

El a transmis un mesaj în care spune că este încercat de ”o mare dezamăgire” și că nu-i pare rău că pleacă din USR, ci că-i pare rău ”pentru unii oameni buni care rămân acolo”.

”Aș putea enumera o listă lungă de motive care m-au făcut să iau aceasta decizie, care nu este una pripită, ci îndelung gândită și asumată, asa cum îmi e felul. Mă voi rezuma doar la cateva idei, fiind dator față de sucevenii care m-au ales senator pe lista alianței USRPLUS în 2020, dar și față de membrii de partid care m-au votat să le fiu președinte al filialei județene Suceava, în urmă cu un an de zile. Încă de la începutul fuziunii dintre USR și PLUS au existat dispute și păreri contradictorii, însă ele au fost canalizate greșit spre conflicte interne, nu spre evoluție și transparență, așa cum ar fi fost de dorit. Disputele interne au fost alimentate de diverși lideri si grupuri dornice de putere, care au pus mai presus interesele personale și de grup decât angajamentele luate în fața românilor. Pentru unii dorința de putere, de a deține cât mai multe ‘titulaturi’ și de a avea influență a primat. Am constatat cu regret în ultimele luni lipsa de reacție a conducerii USR prin acțiuni concrete la problemele sesizate din filiala pe care o reprezint și nu numai. Poleiala cuvintelor mari folosite de unii lideri a început să se risipească”, mai spune senatorul Mîndruță în mesajul său.

Fost lider al formațiuni PLUS Fălticeni, Gheorghiță Mîndruță a devenit senator în decembrie 2020, candidând pe listele alianței USR-PLUS și a  fost ales președinte al filialei județene Suceava a USR după fuziunea dintre cele două partide.

După demisia lui Dacian Cioloș (fostul președinte al PLUS),  din funcția de președinte național al USR, mai mulți eurodeputați și parlamentari din fostul partid PLUS și-au anunțat plecarea din USR și s-au alăturat fostului lor șef, în noua formațiune înființată de acesta, intitulată REPER.

Ca orice parlamentar român care are câte o revelație din asta politică și-și părăsește partidul, Mîndruță nu renunță și la mandatul de parlamentar, chiar dacă a fost ales pe listele formațiunii care i-a produs o asemenea supărare.  Senatorul de Fălticeni nu a anunțat în mesajul său de rămas bun spre ce partid se va orienta de acum încolo, dar e foarte probabil să se alăture și el acestei noi încercări politice a lui Dacian Cioloș.

La Suceava, dezintegratul USR mai are acum un singur parlamentar, pe deputatul Radu Ciornei. (O.S.)

 

Vezi si

Şomuz Fălticeni a încheiat play-out-ul pe primul loc, după 7-0 cu Rapid Brodoc

Şomuz Fălticeni a încheiat sezonul competițional 2023/2024 pe primul loc în play-out-ul Seriei I a …