Tuesday , November 29 2022

Ryanair va zbura din vară de la Suceava spre Viena și Treviso

Un nou operator cu două curse externe noi de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, către Viena și Treviso, va opera din această vară. Este vorba despre cunoscuta companie Ryanair cu care, recent, s-au finalizat negocierile purtate de mai multă vreme.

Potrivit unei informări a Consiliului Județean Suceava (autoritatea tutelară pentru Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava), compania Ryanair va opera pe 4 iunie 2021 primul zbor pe ruta Suceava – Treviso, iar pe 1 iulie 2021 va fi inaugurat zborul Suceava – Viena.

„Fiecare rută va fi operată cu două zboruri săptămânale – Viena, joi și duminică iar Treviso luni și vineri”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Suceava. Astfel, către Viena cursele vor fi cu plecare din capitala Austriei de la ora 07:00 și aterizare la Suceava la ora 09:35, în fiecare zi de joi și duminică și cu plecare de la Suceava în fiecare zi de joi și duminică, de la ora 10:00 către Viena, aterizarea pe aeroportul din capitala Austriei urmând să aibă loc la ora 10:35, joi și duminică.

În ce privește orașul italian Treviso, plecarea în zilele de luni către Suceava este de la ora 13:15, iar aterizarea la Suceava este la ora 16:15 pentru ca, în aceeași zi, plecarea de la Suceava să fie la ora 16:40 iar aterizarea la Treviso să fie la ora 17:40. În zilele de vineri, de la Treviso decolarea este dimineața la ora 07:10 iar aterizarea la Suceava este la ora 10:10 pentru ca decolarea de la Suceava să fie la ora 10:35 iar aterizarea la Treviso să fie la ora 11:35.

Reamintim că în momentul actual o altă companie low-cost, WizzAir, efectuează – desigur, condiționată de pandemie – curse externe spre Viena. Cu zece ani în urmă, compania Blue Air opera curse externe către Viena și Treviso, însă a renunțat. La acea dată, aeroportul Sucevei nu era modernizat. (D.P.)

Vezi si

Flutur: Despre Bucovina trebuie vorbit și luptat în fiecare zi

Săptămâna aceasta a debutat cu manifestări prilejuite de Ziua Bucovinei. Iar ziua de luni a …