Tuesday , May 24 2022

Rectificare bugetară la CJ pentru investiții la Spitalul Județean

Este vorba despre fonduri ce urmează a fi alocate pentru noua secție de Ingrijiri Paleative, achiziționarea unui mamograf, dotări la secția Urologie, extinderea parcării și pentru o centrală termică la secția de Psihiatrie din Burdujeni 

Spitalul_Judetean_de_Urgenta_Sfantul_Ioan_cel_Nou_din_Suceava

Președintele Consiliului Jude­țean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat ieri că se va recurge la o rectificare bugetară pentru reali­za­rea unor investiții la Spitalul Ju­dețean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Potrivit acestuia, este vorba în primul rând de înființarea unei secții noi, și anume secția de Ingrijiri Paleative, inves­tiție de două milioane de lei. Așa cum a declarat președintele Consiliului Județean, secția va fi amenajată în incinta Spitalului Vechi și va beneficia pentru început de 25 de paturi. „Este o secție extrem de necesară pentru bolnavii incurabili. Acum dăm drumul la stu­diul de fezabilitate și la expertiza tehnică și alocăm bani pentru dotările aferente”, a spus președintele CJ, Gheorghe Flutur.

Bani vor fi alocați și pentru achi­zițio­na­rea unui mamograf de ultimă ­ge­nerație și a unui osteodensitometru performant, dotări în valoare de un  milion de lei. De menționat că ba­nii pentru mamograful digital, în speță 500.000 de lei, au fost alocați de Primăria municipiului Suceava. La rectificarea bugetară, a precizat Flutur, vor mai fi prinși bani pentru dotările aferente sălii de operație de la Urologie, dar și pentru alte secții chirurgicale, pentru centrală termică nouă la secția de Psihiatrie din Burdujeni și pentru extinderea parcării de la Spitalul Județean cu încă 100 de locuri. Gheorghe Flutur a ținut să menționeze că în pre­zent se află în stadiul de finalizare achiziția stației centrale de sterilizare și procedurile pentru extinderea ambulatoriului și secției de Cardiologie. (O.S.)

 

 

Vezi si

Niculai Barbă: Pregătim pentru județul Suceava un calendar de vară deosebit, plin cu evenimente culturale de top și oferte turistice „de poveste”

Seria evenimentelor va începe pe 2 iunie cu Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu”, care va fi …

One comment

  1. PALIATIVE nu PALEATINE. Este bine sa cunosti termenii folositi intr-un articol. Consulta dex-ul !