Thursday , February 9 2023

Record istoric de vizitatori la Cetatea de Scaun și la Muzeul Bucovinei

De la redeschiderea celor două obiective, în bugetul CJ Suceava au intrat 1,2 miliarde de lei vechi, plătiți de peste 201.000 de vizitatori în acest an, record istoric pentru cele două repere culturale sucevene. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, crede că în anul care vine se va rezolva și problema Parcului Sipote, iar Ion Lungu va pune în practică proiectul noului pod peste apa Sucevei, care să faciliteze accesul și mai multor vizitatori la Cetatea de Scaun  

cetatea-3

Rectificarea pozitivă pentru bugetul Consiliului Județean Suceava a însemnat 1,2 miliarde de lei vechi (120.000 ron, n.r.), bani încasați din bilete de la Cetatea de Scaun și Muzeul Bucovinei. “Am spus și în plenul Consiliului Județean și o mai spun încă o dată în fața presei – numărul de bilete tăiate pentru vizitatori a ajuns la o cifră record – peste 201.000. Inseamnă că municipiul Suceava a devenit principala zonă de atracție vizitată de turiști. Este un semnal foarte bun, că redeschiderea Cetății de Scaun, a Muzeului de Istorie al Bucovinei fac ca municipiul Suceava să devină o zonă extrem de importantă, de atracție turistică”, a spus Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava. In acest context, el a arătat că este o grabă pentru perioada următoare de a se face demersuri pentru ca Parcul Sipote să fie preluat și amenajat de autoritățile publice locale. “Avem în vedere, împreună cu primarul Ion Lungu, construcția unui pod peste râul Suceava, dar și alte căi de acces către zona Cetății de Scaun” a mai spus Flutur.
De menționat că aceste detalii, asumate în unanimitate de consilierii județeni suceveni, au făcut posibile inițiative privind completarea unor sume necesare bunei funcționări a altor instituții din subordinea Consiliului Județean și este pentru prima dată când o entitate publică cu responsabilități culturale a completat bugetul județului Suceava cu bani care nu au fost luați inițial în calcul, a apreciat șeful CJ Suceava. (Neculai ROSCA)
 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …