Sunday , January 29 2023

Razii masive miercuri noaptea în zona Gura Humorului (FOTO)

 În plasa polițiștilor a picat și un individ care a furat un telefon în Gara Burdujeni

Pentru prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală şi contravenţională, menţinerea ordinii şi liniştii publice în segmentul stradal, în incinta sălilor de jocuri de noroc şi pub-uri şi pentru prevenirea şi combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi a depăşirilor neregulamentare de către participanţii la traficul rutier, precum și a conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe, în noaptea de miercuri spre joi, pe raza orașului Gura Humorului și a comunelor arondate, a fost organizată o acţiune preventiv – reactivă, cu efective suplimentare.

S-a acționat în filtre fixe cu efective mărite cât și prin oprirea din mișcare a autovehiculelor care circulau din sens opus pe principalele artere de circulație cu risc accidentogen ridicat cât și pe străzile secundare, efectuându-se şi controale in incinta sălilor de jocuri de noroc şi unităţilor economice de pe raza de competenţă.

În cadrul raziei, polițiștii au verificat peste 80 de vehicule și au legitimat peste 165 de persoane.

Au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, toate la regimul rutier, în valoare de 6815 lei.

De asemenea, în cadrul acțiunii polițiștii Poliției Orașului Gura Humorului au reușit cu operativitate identificarea unui bărbat bănuit de comiterea unui furt în zona Gării Burdujeni din municipiul Suceava.

Astfel, miercuri seara, la orele 20.20, Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată de către personalul din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Suceava, cu privire la faptul că la Postul de Poliție TF Burdujeni s-a prezentat un bărbat de 53 ani care a reclamat faptul că o persoană necunoscută i-a sustras telefonul mobil.

În regim de urgență au fost informate toate subunitățile de poliție din cadrul IPJ Suceava, fiind dispuse măsuri specifice de căutare.

În urma activităților informative și investigative, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului au obținut date și informații care au dus la identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei, respectiv un bărbat  de 34 ani, din sat Mironu, com. Valea Moldovei, cu care victima relaționase anterior pe peronul gării din Suceava.

Polițiștii l-au reperat ulterior pe bărbatul bănuit de comiterea faptei pe raza Orașului Gura Humorului și au reușit și recuperarea telefonului sustras, în valoare de cca. 1000 lei, acesta fiind restituit persoanei vătămate.

Cauza a fost preluată ulterior, conform competențeie de către polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare – Burdujeni, urmând a fi soluționată procedural, existând indicii cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt, prev. de art. 228 alin. 1 din Codul Penal.

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …