Friday , March 31 2023

Putin: Rusia va majora treptat taxele vamale pentru masinile straine

Rusia va majora treptat taxele vamale aplicate masinilor straine, pentru a incuraja constructorii auto sa infiinteze fabrici pe teritoriul tarii, a declarat, luni, premierul Vladimir Putin, transmite Reuters.
“Vom incepe sa marim treptat taxele vamale, mai intai pentru importurile de vehicule de ocazie si apoi si pentru cele noi. Nu vrem sa va lezam afacerile in Rusia, ci sa veniti sa va dezvoltati productia”, a afirmat premierul la postul de televiziune Rossia-24.
De la inceputul anului trecut, Rusia a majorat taxele vamale pentru masini de la 20% la 25%, pentru a sustine producatorii locali.
Grupul rus AvtoVAZ, la care Renault are o participatie de 25%, a fost salvat de stat de la faliment, in 2009, si ulterior a condus redresarea pietei.
Daimler si Fiat au intrat la randul lor pe piata rusa ca parteneri ai producatorilor locali KAMAZ si Sollers.
“Vrem sa transferati treptat tehnologie, sa cresteti productivitatea si nivelul de pregatire al specialistilor nostri”, a mai spus Putin, adresandu-se producatorilor straini.
Rusia a adoptat o serie de initiative de sustinere a vanzarilor auto, de la declansarea crizei, cea mai importanta fiind programul de casare.
Seful AvtoVAZ, Igor Komarov, a declarat saptamana trecuta ca pretul automobilelor Lada va fi majorat in septembrie.
Grupul a anuntat, luni, ca va cere angajatilor sa lucreze si sambata, ca urmare a cererii ridicate.

Vezi si

Individ de 35 de ani din Fântânele, vechi recidivist în șofatul fără permis, dat în urmărire și prins în timp ce încerca să iasă din țară pe la Vama Borș

În urma cercetărilor efectuate în cadrul  unui dosar penal, lucrătorii din cadrul Poliției municipiului Suceava-Biroul …