Puncte incalzite de triaj epidemiologic la intrarea in spitalele din judet si la Colegiul Militar Campulung

reportersite
23 octombrie 2020, 17:44

In focarul de la Colegiul Militar, elevii infectati cu coronavirus sunt acum izolati cu totii la infirmerie 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, intrunit vineri, a decis scoaterea de la rezervele de stat, cu titlu gratuit, a 10 construcții ușoare din elemente modulate, 10 radiatoare electrice și elemente de cazarmament (paturi, saltele, pături, cearșafuri). Acestea vor fi destinate organizării punctelor de triaj observațional/epidemiologic al populaţiei afectate de coronavirus, care se va prezenta pentru acordarea asistenței specializate în spitalele din județ. O constructie de acest tip va ajuta si la gestionarea situației medicale de la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Campulung Moldovenesc, care nu dispune de un spatiu adecvat pentru izolarea tuturor elevilor infectati, aflati acum la infirmeria liceului.

Prin Hotărârea nr.52/23.10.2020 a C.J.S.U, s-a solicitat Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, cu titlu gratuit, 10 construcții ușoare din elemente modulate, 10 radiatoare electrice și elemente de cazarmament (paturi, saltele, pături, cearșafuri).

Discuțiile avute cu managerii unităților medicale din județ au relevat că  în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei Covid-19, în scopul asigurării măsurilor de ajutorare a populației afectate de virusul SARS-COV-2 și facilitării accesului acestora la unitățile spitalicești, este obligatoriu sa se organizeze triajul observațional/epidemiologic al pacienților la punctele de intrare în spitale. Triajul observațional este o activitate necesar a fi desfășurată continuu, cu responsabilitate, indiferent de condițiile de timp și anotimp, mai ales în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2 din ultima perioadă.

De asemenea, având în vedere numărul crescut al cazurilor confirmate cu virusul SARS-COV-2 în rândul elevilor din Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, la solicitarea comandantului unității, colonel dr. Aurelian-Romeo Popovici, se vor lua măsuri pentru gestionarea situației medicale din colegiu, în lipsa unui spațiu adecvat pentru izolarea unui număr de 16 elevi infectați, aflați în izolare la infirmeria unității.

În aceste condiţii, cu sprijinul lt. colonel Florin Crăciun, șeful Serviciului Teritorial pentru Probleme Speciale Suceava, în ședința extraordinară de azi s-a solicitat scoaterea de la rezervele de stat, cu titlu gratuit, a 10 construcții ușoare din elemente modulate, 10 radiatoare electrice și elemente de cazarmament (paturi, saltele, pături, cearșafuri). Acestea vor fi destinate organizării punctelor de triaj observațional/epidemiologic al populaţiei afectate, care se va prezenta pentru acordarea asistenței specializate în unitățile sanitare din județ, respectiv gestionarea situației medicale din Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare”.

Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgență Suceava, prin Instituția Prefectului îşi asumă întreaga responsabilitate pentru cantităţile solicitate a fi scoase din rezerva de stat, la stabilirea acestora avându-se în vedere solicitările conducătorilor unităților spitalicești și ale comandantului  Colegiul Național  Militar ”Ștefan cel Mare”.

După încetarea efectelor pandemiei, produsele rămân la dispoziţia Comitetului Judeţean pentru Situații de Urgență, urmând a fi folosite pentru protecţia populaţiei, în cazul apariţiei altor situaţii de urgenţă pe raza judeţului Suceava, cu menţinerea destinaţiei produselor acordate ca ajutor umanitar intern de urgenţă, cu titlu gratuit, din rezervele de stat.