Friday , December 1 2023

Proprietarii Galleria Mall Suceava vor să reia afacerea de la zero, cu o abordare diferită

galleria

Deşi surse din mediul de afaceri sucevean au asustinut că întregul complex comercial, care a rămas între timp fără niciun client, ar fi fost cumpărat, iar din zona administrativă s-a vehiculat problema unei ipoteci, în presa centrală a apărut o informaţie cum că proprietarii Galleria Mall caută să închirieze tot centrul comercial la cel mult trei utilizatori  

O situaţie contradictorie a apărut, în ultima perioadă, la Suceava unde Galleria Mall deşi a tras obloanele de mai bine de două luni, nu vrea să capituleze. Cel puţin aşa apare prezentată situaţia, în Ziarul Financiar, unde se menţionează că proprietarii mall-ului fără chiriaşi caută în continuare să îl închirieze.
Totuşi, sunt diferenţe de abordare faţă de situaţia precedentă. Deschis la începutul anului 2009, la câteva luni bune după inaugurarea Shopping City Suceava şi Iulius Mall, Galleria Mall nu a beneficiat de o locaţie favorabilă în raport cu celelalte două centre comerciale şi nu a reuşit să se impună pe piaţa suceveană. A încercat să aducă tot felul de chiriaşi – magazine, cafenele, la un moment dat o sală de cinema, însă eforturile nu au avut succes iar ultimii care s-au retras din Galleria Mall au fost cei de la Penny Market după ce „peisajul era dezolant” ca urmare a închiderii tururor magazinelor.
De această dată, proprietarii Galleria Mall şi-ar dori însă ca să închirieze centrul comercial respectiv doar la un retailer sau maxim doi – trei, conform celor de la Ziarul Financiar care îl citează pe Stefan Cremene, chief operations manager al GTC România. „E clar că Suceava nu suportă atâtea mall-uri şi nici celelalte proiecte nu o duc prea bine. E o situaţie generală. In perioada de vară nu credem că se vor întâmpla prea multe lucruri, dar din septembrie probabil se va relua activitatea. Este în continuare o perioadă a chiriaşilor”, a declarat Stefan Cremene.
Pe de altă parte, chiriaşii de la Galleria Mall plecaseră mai mult nevoiţi sau forţaţi de împrejurări. Unii spuneau că nu au încasări destule, iar alţii investiseră mult în unele magazine sau restaurante pentru ca, în final, să li se sugereze că ar trebui să îşi găsească o altă locaţie.
După ce toţi chiriaşii au plecat, a început să se spună tot mai mult că ba va veni la Galleria Mall Suceava o firmă care să deschidă o policlinică – lucru contestat de Stefan Cremene la discuţiile purtate, ba că imobilul ar fi deja cumpărat de firma Primagra, iar în clădire urma să fie amenajate birouri şi depozite de rulmenţi şi alte materiale. Nici această variantă nu a fost confirmată, însă nici infirmată categoric de cei de la GTC, la fel cum nici despre suma vehiculată nu s-a putut spune cu precizie nimic, existând informaţii contradictorii. Pe de altă parte, la un moment dat, OCPI ar fi atras atenţia cu privire la o ipotecă asupra centrului comercial, iar acesta ar putea fi un motiv pentru care o eventuală tranzacţie nu s-ar putea concretiza. (D.P.)

Vezi si

Bărbat de 67 de ani, ucis cu un cerc de fontă de la plită de femeia cu care trăia de 17 ani

Cei doi, ambii din Moldova Sulița, erau mari consumatori de băuturi alcoolice, în special spirt …

One comment

  1. Sa se redeschida din nou.E cea mai frumoasa si muncita cladire din Suceava.Trebuie sustinuti nu doar Kaufland care e un pachet de bare asamblate gata oricand sa cada.