Thursday , February 2 2023

Proiecte de peste 46 de milioane de euro finanțate prin PNRR, atrase de Primăria Suceava

Primăria municipiului Suceava a atras prin PNRR proiecte în valoare totală de 46,597 de milioane de euro, fonduri europene, a anunțat primarul Ion Lungu în prima parte a conferinței de presă de miercuri. Este vorba despre proiecte pentru care s-au semnat contracte de finanțare sau pentru care s-au făcut comunicările oficiale că au fost selectate la finanțare iar în perioada următoare ar trebui să fie semnate respectivele acorduri.

Perla coroanei în cazul proiectelor finanțate prin PNRR pentru Primăria Municipiului Suceava este „Sistem de transport public ecologic metropolitan etapa I” în valoare de 23 de milioane de euro care prevede achiziționarea a 18 autobuze mari de 12 metri și 32 de microbuze. „Este unul din cele mai mari proiecte aprobate în secțiunea asta de PNRR (deocamdată, este al doilea după cel al Sibiului – n.red.). E un lucru bun. Noi vrem să facem funcțională această societate de transport metropolitan începând cu 1 ianuarie 2023”, a precizat primarul. În perioada care vine se va semna contractul și pentru autobuze. El a adăugat că Primăria a mai depus un proiect pentru alte 30 de autobuze de 10 metri, dar este o competiție și rămâne de văzut dacă și câte vor fi pentru Suceava.

Potrivit edilului, au mai rămas de semnat încă trei contracte pe creșterea eficienței energetic la cantina de ajutor social și la alte două clădiri. Am mai semnat alte patru contracte în iunie în valoare de 8,64 milioane de euro pentru școlile 3, 7, 9 și Colegiul „Petru Rareș”.

Pe de altă parte, Ministerul Fondurilor Europene a aprobat alte trei contracte în valoare totală de 12,47 de milioane de euro care vizează reabilitarea blocurilor. „Mâine (joi, 3 noiembrie – n.r.) voi fi la București să semnez aceste contracte din partea Primăriei Suceava. Este vorba de două contacte din asociația de proprietari nr. 3 unul în valoare de 2,7 milioane de euro ce vizează reabilitarea moderată, renovare locuințe multifamiliale din zona centrală lot I și reabilitarea mai aprofundată, renovare energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din zona centrală lot II. La fel în zona centrală mai este un proiect de 7,094 de milioane de euro renovare energetică a clădirilor rezidențiale multifamialiale din cadrul asociației de proprietari Centru acolo unde am spus că vom colabora și cu arhitecții să găsim soluții unice arhitecturale, din punct de vedere urbanistic în așa fel încât să putem face ceva estetic”, a explicat Ion Lungu.

„În concluzie avem aprobate pe PNRR proiecte o parte din ele semnate, unele le semnăm mâine altele o să fim chemați la semnare pe PNRR în valoare de 46,597 de milioane de euro”, a conchis Ion Lungu. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Accident la ieșirea din Câmpulung spre Pojorâta. O femeie a fost grav rănită (FOTO)

Joi, în jurul orei 12.30, la ieșirea din municipiul Câmpulung Moldovenesc spre localitatea Pojorâta a …