Wednesday , November 30 2022

Programul ”Masa caldă” va fi derulat în 12 școli din județul Suceava în acest an școlar

Celor 6 unități de învățământ cuprinse în program la începutul acestui an școlar li se vor alătura școlile din Poiana Stampei, Comănești, Berchișești, Ciprian Porumbescu, Voitinel și Şcoala Gimnazială nr. 3 Baia.

Programul ”Masa caldă”, finanțat de Ministerul Educației, va fi derulat în mai multe școli în anul școlar 2022-2023. Preșcolarii și elevii de clase primare și gimnaziale din cadrul programului vor primi câte un pachet alimentar pe zi, în limita unei valori de 15 lei/beneficiar.

Din județul Suceava, sunt deja incluse în program Şcoala Gimnazială Moldova-Sulița, Şcoala Gimnazială Gulia, Şcoala Gimnazială ”Ion Barbir” Capu Câmpului, Şcoala Primară Mironu, Şcoala Primară țîmpoceni și Şcoala Gimnazială Măriței. Mai apoi, s-au alăturat școlile din Poiana Stampei și Comănești. Au mai fost depuse de către Inspectoratul școlar Județean Suceava patru propuneri la Ministerul Educației, vizând școlile din Berchișești, Ciprian Porumbescu, Voitinel și Şcoala Gimnazială nr. 3 Baia.

”Demersul nostru a fost încununat de succes! Şcoala Generală Voitinel, la fel ca și unitățile de învățământ din comunele Moldova – Sulița, Capu Câmpului, Valea Moldovei, Păltinoasa, Dărmănești, Comănești, Poiana Stampei, Berchișești, Ciprian Porumbescu, Baia și orașul Dolhasca, a fost inclusă în lista celor 450 unități de învățământ preuniversitar în care se aplică programul <Masa caldă>. Cei aproape 900 de copii din cadrul școlii Generale Voitinel vor beneficia zilnic, cu titlu gratuit, de un sprijin alimentar constând într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar (în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată), în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv TVA. Copiii din comunitățile defavorizate și cei de etnie romă trebuie încurajați și ajutați să frecventeze Şcoala, deoarece educația este un instrument extrem de eficient în combaterea discriminării”, a transmis prefectul Sucevei, Alexandru Moldovan.

În total, circa 3.000 de copii din județul Suceava ar urma să beneficieze de un pachet alimentar în acest an școlar. Ministerul Educației a estimat că actele normative cu sumele alocate fiecărei unități de învățământ în parte vor fi publicate spre finalul acestei luni. (O. NUȚU)

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …