Tuesday , January 31 2023

Programul manifestărilor care vor avea loc de Ziua Bucovinei și Ziua Națională a României la Suceava

Spectacolul de pe 28 Noiembrie ora 16 are loc în Sala mare a Casei de Cultura Suceava iar pe 1 decembrie va avea loc și o paradă militară

Programul manifestărilor care vor fi organizate de Ziua Bucovinei și de Ziua Națională a României a fost definitivat. O informare oficială în acest sens a fost făcută de președintele Consiliului județean Suceava, Gheorghe Flutur care a precizat că de Ziua Bucovinei, pe 18 noiembrie, manifestărilor vor începe la ora 10:00, cu expoziția fotografică ,,Centenar 2018”, care va avea loc la Palatul Administrativ, după care, între orele 11:00 și 12:30, în sala „Ștefan cel Mare” se va ține o ședință solemnă. Manifestările vor continua de la ora 12:30 cu depunerea de coroane la bustul lui Iancu Flondor din apropierea Palatului Administrativ, iar de la ora 14:00, la Muzeul Bucovinei va avea loc conferința publică „Unirea Bucovinei cu România”, susținute de Stelian Tănase și Elena Vijulie. Apoi, de la ora 15:00 va avea loc deschiderea Târgului de Crăciun, pe esplanada Casei de Culturi, după care de la ora 16:00 sucevenii sunt invitați la un spectacol folcloric, în sala mare a Casei de Cultură. Manifestările vor continua, la ora 18:00, cu aprinderea luminilor de Crăciun din centrul Sucevei. După acest moment, evenimentele de Ziua Bucovinei se vor încheia cu un concert în centrul Sucevei.

Pe de altă parte, pe 1 Decembrie – Ziua Națională a României, manifestările de la Suceava vor avea loc începând cu ora 12:00, după care va avea loc o paradă militară în zona centrală a Sucevei, pe bulevardul principal. De la ora 15:00, pe esplanada Casei de Cultură din Suceava va avea loc un spectacol susținut de susținut de Ansamblul Artistic Ciprian Porumbescu. În aceeași locație, de la ora 16:00 va avea loc un spectacol folcloric organizat de Primăria Municipiului Suceava. Tot pe 1 Decembrie, de la ora 19:00, sucevenii sunt invitați la un concert pe esplanada Casei de Cultură Suceava. (D.P.)

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …