Programul complet al Festivalului de Artă Medievală, ajuns la a IX-a ediţie

reportersite
06 august 2015, 22:46

Festivalul începe în seara de joi, 13 august, cu tradiţionala paradă a făcliilor prin oraş. Evenimentul este organizat de către Primăria Suceava, Consiliul Judeţean şi Muzeul Bucovinei 

 

AFIS MEDIEVALA 2015 SPONSORO pt TIPO A2 [800x600]Festivalul de Artă Medievală „Stefan cel Mare” Suceava a ajuns la a IX-a ediţie. Evenimentul va avea loc la Cetatea de Scaun şi Muzeul Satului Bucovinean în perioada 13 -16 august. Participanţii vor fi întâmpinaţi de cavaleri, domniţe, păpuşari, cu dansuri, spectacole cu foc şi lasere, pantomină, şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, şoimii de vânătoare, supraveţuire în cetate, toate la Festivalul medieval Suceava 2015.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava şi Muzeul Bucovinei. Un element de năutate îl vor reprezenta în acest an şoimii de vânătoare. Unul dintre cele mai spectaculoase momente din cadrul festivalului îl reprezintă „Parada cu făclii”, care va avea loc joi, începând cu ora 20,00 pe traseul Obcini – Bulevardul George Enescu – Primăria municipiului Suceava – Bulevardul Ana Ipătescu – Cetatea de Scaun a Sucevei. La fel ca şi anul trecut, festivalul va fi promovat prin intermediul a cinci statui vii, ce vor fi amplasate în punctele cheie din oraş în perioada 10-13 august.

Festivalul va debuta joi, 13 august, printr-un concert de muzică medievală şi tradiţională susţinut la Muzeul Satului Bucovinean şi va continua până duminică, 16 august, atât la Muzeul Satului Bucovinean, unde vor avea loc concerte în fiecare seară, cât şi la Cetatea de Scaun a Sucevei, unde acţiunile vor începe încă de la ora 10,00 şi se vor încheia după ora 21,00. Excepţie face seara de sâmbătă, 15 august, când se va organiza Noaptea supravieţuitorilor în Cetate, care va începe înainte de orele 23,00, iar premiul cel mare va fi o replică după sabia domnitorului Stefan cel Mare.

CITITI AICI PROGRAM COMPLET AL FESTIVALULUI MEDIEVAL

La festival participă trupe de teatru, şcoli de dans medieval, şcoli de tir cu arcul, şcoli de lupte din Hunedoara şi Mediaş, ce au în program manifestări destinate în special copiilor, dar şi turniruri ecvestre, spectacole pirotehnice, turnir cu cai şi salve de tun. De asemenea, în interiorul cetăţii, două încăperi vor fi destinate Cancelariei Domneşti şi Horoscopului Medieval iar copiii pot participa în fiecare dimineaţă la concursul „Descoperiţi comoara”.    (Cristina RUSTI)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. hamster 07/08/2015 la ora 0:30 -

    Felicitari domnului Ursu si echipei sale! Merita si Lungu un cuvant bun pentru ca, totusi, si-a dat interesul pentru sustinerea festivalului. Era mult mai bine daca tot atat de mult se interesa Lungu de cei care tot sapa gropi dupa ce el, pe banii nostri, asfalteaza strazile.