Tuesday , February 27 2024

Supliment de concediu pentru angajații de la Biblioteca „I.G. Sbiera” și de la Muzeul Bucovinei

În anul 2023 suplimentul de concediu de la personalul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” este valabil pentru 54 de posturi. Direcția de Sănătate Publică Suceava a emis buletinul de expertizare, iar Inspectoratul Teritorial de Muncă și-a dat avizul de rigoare. Singurul pas care ar mai trebui făcut este adoptarea unui proiect de hotărâre a Consiliului Județean Suceava – lucru care se va produce, cel mai probabil, la ședința din data de 27 aprilie – privitor la zilele suplimentare de concediu. Potrivit unui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a Consiliului Județean, personalul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” se va bucura de 5 zile de concediu suplimentar de odihnă. Printre beneficiari figurează managerul, directorul adjunct, șefii de birou, administratorul, inginerul, bibliotecarii, secretarul, muncitorul calificat, inspectorul de specialitate, referentul de specialitate, îngrijitorul, economistul și paznicul. Cu precizarea că acesta din urmă are dreptul la doar 3 zile de concediu în plus.

La Muzeul Național al Bucovinei, reglementări similare care urmează a fi aprobate de CJ Suceava sunt pentru 167 de persoane. Numai că aici situația diferă un pic în sensul că persoanele din conducere instituției vor avea dreptul la 5 zile de concediu suplimentar de odihnă iar personalul din zona de „conservare”, șefii de serviciu, bibliotecarul și muzeograful vor primi 7 zile în plus de concediu. Mai mult, „restauratorul”, referentul, biologul, muncitorul calificat și supraveghetorul vor beneficia, fiecare, de câte 10 zile de odihnă suplimentare.

Reglementările legale privitoare la concediul de odihnă ale salariaților din administrația publică, din regiile autonome și din unități bugetare, indică un posibil concediu de odihnă suplimentar cu o durată cuprinsă între 3-10 zile lucrătoare în cazul acelor care prestează munci periculoase sau vătămătoare. (D.P.)

 

Vezi si

Licitația de vânzare la fier vechi a 20 de autobuze Irisbus a eșuat

Licitația de luni, 26 februarie 2024, pentru valorificarea unui lot de 20 de autobuze scoase …