Wednesday , February 21 2024

Primăria Suceava vrea să majoreze tariful pe kilometru la cursele cu taxiul

Luna viitoare, cel mai probabil la ședința de final de lună a Consiliului Local Suceava, va fi supus aprobării un proiect de hotărâre privind aprobarea creșterii tarifului maximal pentru ciruclația cu taxiul. Proiectul de hotărâre prevede o majorare la maxim 3,5 lei/km față de 2,5 lei/km cât este la ora actuală.

Potrivit legislației privind transparența decizională, un proiect de hotărâre a fost publicat pe site-ul Primăriei Municipiului Suceava. Proiectul respectiv va fi afișat toată luna aceasta și luna viitoare. Asta deoarece publicului interesat trebuie să i se dea posibilitatea să facă propuneri sau obiecțiuni scrise.
Termenul final până la formularea acestor propuneri este 15 iunie. Abia după acest termen și eventuale modificări ce vor fi făcute – dacă vor fi făcute – se va putea supune aprobării proiectul.

Potrivit celor specificate în cuprinsul raportului de specialitate, demersul conducerii Primăriei Suceava – inițiatorii proiectului fiind primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi – este o consecință a solicitărilor venite din partea asociațiiilor de profil ale taximetriștilor suceveni.

În municipiul Suceava sunt, oficial, circa 400 de taximetriști. Ultima majorare de tarif a fost făcută în 2017 când s-a aprobat un maxim de 2,5 lei/km, deși sunt taximetre care practică și tarife mai scăzute de limita maximă specificată. (D.P.)

Vezi si

Peste 1.800 de pachete cu țigări de contrabandă, descoperite de polițiști în Bazarul de la Rădăuți    

Marți, 20 februarie, polițiștii au efectuat mai multe acțiuni pe raza orașului Rădăuți pe linia …

2 comments

  1. 2,5 RON/km x 100 km = 250 RON. Toti merg pe GAZ, adica ~4 RON. La un consum de 7% ar insemna 30 RON. Clar platesca probabil taxe, dar din 220 RON, au de unde. Nu o sa mai mearga nimeni cu TAXI.

    • Eu am logan diesel… consum 6%… deci la o cursa de 100km X 2.39 = 239 lei… dar eu după o cursa de 100km trebuie sa ma întorc în Suceava (deci practic sunt 200km)… în cei 200km consum 12 litri motorina X 9lei/litru = 110 lei + 15 lei rovigneta = 125 lei… tva 19% 45 lei = 170 lei… plus 3% impozit 8 lei = 178 lei… plus cartea de muncă, uzura mașinii, timpul efectiv al cursei (minim 3 ore)… deci din 239 lei ramai cu vreo 30 lei… acum întrebarea mea este: tu ai lucra pentru 10 lei/oră???