Thursday , December 1 2022

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi un mare sobor de înalte feţe bisericeşti, astăzi, la Rădăuţi

Preafericitul Daniel, sfinţeşte azi mănăstirea “Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de lângă Aşezământul de Copii “Sfântul Ierarh Leontie”, din Rădăuţi u Patriarhul BOR trebuia să ajungă în judeţul nostru ieri după amiază cu avionul însă, din cauza ceţei, a trebuit să aterizeze pe aeroportul de la Bacău şi de acolo şi-a continuat drumul spre Rădăuţi cu mijloace auto. La slujba de sfinţire de astăzi vor participa şi  IPS Pimen – Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Teofan Mitropolitul Moldovei, IPS Calinic, al Argeşului, IPS Ioachim al Romanului, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, vicarii patriarhali Varlaam Ploieşteanul şi Ironim Sinaitul, PF Ambrozie al Giurgiului, PF Corneliu al Huşilor şi PF Macarie al Europei de Nord 

pf daniel


Prea Fericitul părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va oficia astăzi  slujba de sfinţire a Mănăstirii cu  hramul “Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din municipiul Rădăuţi, mănăstire de maici ridicată lângă Aşezământul de copii “Sfântul Ierarh Leontie” construit cu sprijinul comunităţii monahale de la Mănăstirea Bogdana reînfiinţată, după 1990, pe lângă Biserica ctitorită la Rădăuţi de voievodul Bogdan, al doilea descălecător în Moldova, după Dragoş, considerat întemeietorul dinastiei de domnitori care a condus Moldova mai multe secole.
Preafericitul părinte Patriarh Daniel nu a reuşit să ajungă ieri la Suceava cu avionul angajat de Patriarhie, un Cesna aparţinând unei companii private.  Proaspătul inaugurat Aeroport de la Salcea – Suceava nu a putut să asigure garanţia aterizării pe timp de ceaţă şi în aceste condiţii s-a decis ca avionul ce îl va aduce pe Patriarh la Rădăuţi să aterizeze la Bacău, de unde înalta faţă bisericească a ajuns la Rădăuţi cu mijloace auto.
Zilele trecute a ajus la Rădăuţi o delegaţie a Patriarhiei, condusă de PS Varlaam Ploieşteanul, episcop vicar al Patriarhiei, care a adus racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur.  Racla a fost aşezată înspre închinare credincioşilor ce vor participa  astăzi la Sfinţirea Mănăstirii “Intrarea Maicii Domnului în Biserică”. La slujba de sfinţire de astăzi, 7 noiembrie 2015,  sunt invitaţi să participe IPS Pimen – Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Teofan Mitropolitul Moldovei, IPS Calinic, al Argeşului, IPS Ioachim al Romanului, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, vicarii patriarhali Varlaam Ploieşteanul şi Ironim Sinaitul, PF Ambrozie al Giurgiului, PF Corneliu al Huşilor şi PF Macarie al Europei de Nord.
Patriarul Daniel va sfinţi azi la Rădăuţi mănăstirea de maici şi biserica cu hramul “Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, începând cu ora 9.00. In cursul aceleiaşi zile, la ora 10.00 este programată Sfânta Liturghie, urmată de cuvântul de învăţătură, decernarea de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a unor distincţii patriarhale persoanelor care au contribuit la construirea Mănăstirii  “Intrarea Maicii Domnului în Biserică” şi a Aşezământului pentru Copii “Sfântul Ierarh Leontie”. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va primi oficial titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Suceava, distincţie stabilită prin hotărâre a Consiliului Judeţean în cursul lunii trecute. (N.R.)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …

8 comments

 1. cucernicul paharnic ilie cu passat variant

  Minule, pimen, adica nimen a facut ceva diferit de base si daniel: a dat foc la intreaga cojmelie, in loc sa o faca doar cu propriu dosar.

 2. cucernicul paharnic ilie cu passat variant

  mai cv, esti sigur de v? nu cumva e w? si e inainte de c?

 3. cucernicul paharnic ilie cu passat variant

  simplu, te-am pus pe tine fundatie, ca lestul se duce totdeauna la fund.

 4. Pimen si-a cerut iertare pentru faptul ca a tot scris informari la securitate ? NU , caci are obrazul gros . Cica a sfintit aeroportul contra ciorilor , caci a uitat de ceatza ,asa ca amicul Daniel a trebuit sa aterizeze la Bacau.

 5. Pacat , mare pacat fac uni asa zis credinciosi . Nu spun mai multe ca ma tem ca intru si eu in mare pacat .

 6. iustin, dar cel destept

  Mai frate Iustin ca-n buletin, cum naiba ai facut de ai pacalit pamantul sa te tina?

 7. iustin ca-n buletin

  in plus, ar trebui ca noi, credinciosii sa deschidem proces de malpratix impotriva lui pimen, care a sfiintit strimb aeroportul, de nu a putut ateriza seful lui acolo, in fata caruia sa ne inchinam.
  noi, din cucernicie, iar mariuta din betie. ca nu cred ca il mai tineau picioarele, ca sa stea la verticala locului.

 8. iustin ca-n buletin

  si sa faca rugaciuni fierbinti, ca sa dispara ceata, ca mare pierdere e sa mergi ca muritorii de rind pe sosea pina la bacau, in loc sa zbori cu trafaletul fratilor dedeman, ca de aia esti cu cele ceresti.
  pacatosii sa mearga pe europeana, patriarhul sa se inalte la ceruri. sa il ia si pe pimen, care iar isi construieste focul de tabara la manastire.
  si sa ramina amindoi acolo, ca sa avem la cine ne ruga.
  sa nu duca grija catedralei, ca si asa nu aveam sala polivalenta, o rezolvam noi.