Friday , January 27 2023

Podul provizoriu de la Milisauti s-a surpat

pod 5tn

Deschis circulatiei joi dupa-amiaza, podul provizoriu de la Milisauti a devenit impracticabil in aceasta dimineata. Asa cum era de asteptat, fiind din constructie extrem de instabila, in urma ploilor din ultimele doua zile ciudata structura din tuburi de beton si pamant a cedat in fata apelor, circulatia fiind in prezent oprita. pod 4tn

Primaria MIlisauti a realizat lucrarea în parteneriat cu o firma din Suceava, suma alocată fiind de circa 50 mii lei. Pentru realizarea podului provizoriu au fost folosite peste 20 de tuburi de beton, unele puse peste altele în două șiruri și peste care s-a așternut un  strat de balast.  Din start, ciudatenia de “pod” de la Milisauti a starnit neincrederea celor care circulau prin zona, fiind evident si pentru un nespecialist faptul ca apa va “roade” din pamantul si balastul puse peste tuburile de beton asezate in albia raului.pod 3tn

Reamintim că în urma ploilor abundente și a creșterii nivelului apelor râului Suceava de la sfarsitul lunii iunie, unul dintre pilonii podului de la Milișăuți a fost afectat, în carosabil au apărut fisuri, astfel că  traficul pe DN2H a fost întrerupt, circulația fiind dirijată pe rute alternative. Pentru podul de la  Milișăuți, de pe DN 2H, imediat după producerea avariei a fost întocmită documentația de constatare a acesteia și înaintată către DRDP Iași, care a realizat demersurile pentru execuția lucrărilor în regim de urgență.pod 6tn

Ca soluție de urgență adoptată în Consiliul Local pentru Situații de Urgență Milișăuți, aprobată în ședința de Consiliu Local, prin parteneriat public-privat între Primăria Milișăuți și o firma de constructii din Suceava, a fost construit un pod provizoriu, din tuburi, care a fost dat în funcțiune de joi, 19 iulie 2018.pod 1tn

Motivul realizării podului provizoriu în parteneriat de către autoritatea locală și o firmă ține de faptul că dacă ar fi fost realizat de DRDP Iași nu se mai justifica atunci caracterul de urgență al refacerii podului de pe DN2H. (O.S.)

Vezi si

Managerul Spitalului Județean: Toleranța zero față de actele de corupție. Tot personalul va fi reinstruit cu privire la standardul anti-mită

Managerul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava,  medicul Alexandru Calancea, a susținut …

13 comments

 1. podul de piatra sa darimat
  a venit apa si la luat
  vom face altul pe riu in jos,altul maii trainic si maii frumos

  -sau dus banii pe apa simbetreii

 2. O gasca de sacali care chinuie prostimea din laudatul oras Milisauti cu imozite de oras si salarii tot de oras.

 3. nu e PSD de vina suntem noi ca i-am votat

  doar orce minune tine trei zile
  si apoi din nou cu bani nostri

  felicitari!

 4. Apolodor ot Milisautzi

  Acu’ vreo doua mii de ani (primavara anului 103 – primavara anului 105), un nene zis si Apolodor din Damasc, impreuna cu ingineri care chiar intelegeau ce fac, construiau un pod de cca 1134.5m lungime, 18m inaltime si 12m latime (sursa: Wikipedia).
  In vremurile noastre, niste indivizi a caror calitate certa este ca stiu sa se lipeasca de bani publici ca marca de scrisoare, nu sunt in stare sa faca nici macar un podet . Dar au sprijin politic cat cuprinde.
  Este clar ca ce s-a facut acolo nu are nicio legatura cu vreo urma de logica din punct de vedere tehnic. Orice proaspat absolvent de drumuri si poduri poate sa faca o lucrare mai buna. Dar, cel mai important lucru, e ca din bugetul alocat sa ramana 75% cascaval pentru patron. Ca pica si ceva svaiter pentru catei, e partea a doua, a treia, etc.
  Greselile sunt elementare si sunt facute cu buna stiinta. In loc de prefabricate, anrocamente, stabilizari, etc., folosim niste tuburi luate de pe cine stie unde si balast brut luat direct din albie probabil, si sa vina lozu’ mare.
  Intrebare pentru Primar, Prefecta si pentru PSD in general: Cine plateste toate prostiile astea (la voi ma refer, nu este o intrebare retorica). Chiar nu v-ati saturat de umilit oamenii? Nu mai exista nicio urma de rusine in voi? Ca noi chiar ne-am saturat si veti simti lucrul asta.

 5. Bataie de joc , pe banii cetatenilor, dupa trei saptamani de ,, gandire ” , au facut o trecere prin apa de 2 zile si jumatate ( in a treia zi s- a spalat pietrisul- exact asa cum spala ei banii !!!!!!; ) !!!!!!
  Cum sa coste porcaria aia , 50000 lei ??????!!!!!
  Trebuiau sa betoneze drumul pe care isi strica cetatenii masinile ( pe la Tibeni ) , ca le ajungeau banii !!!( Sau trebuia sa primeasca cineva 50000 lei si de aceea s- a facut lucrarea cu tuburi- ca la podete , ca la asa o traversare a apei , numai pod nu se poate numi ceea ce au facut ei !!!????? ) ;
  Cine a hotarat porcaria ce au facut-o , as plateasca din buzunarul propriu, nu din banii cetatenilor ????
  S- a dat autorizatie ptr porcaria aia??????
  Si daca nu s – a dat, cum s- a pus in pericol viata celor ce treceau pe acolo ??????
  Cine a hotarat asa ceva trebuie cetcetat si psihic si penal, ptr ca asa ceva este incredibil ca o persoana responsabila si in functie, poate hotara sa se poata circula pe o ,,lucrare” platita de autoritati publice ( nici un cetatean pe proprietatea lui nu at fi facut asa o porcarie , ptr a trece o apa de o latime de peste 20 m) !!!!

 6. 50.000 de lei aruncați aiurea pe apa Sucevei. Incompetenta tipic românescă! De ce nu s-a implicat armata în facerea unui pod provizoriu de pontoane, asa cum s-a făcut acum ceva ani la Dornesti, când podul de acolo a fost afectat tot de inundatii?!

 7. Tot ce-n ţările vecine e smintit şi stârpitură,
  Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
  Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
  Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
  Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
  Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!

 8. PSD face poduri pentru tine!!!

 9. Ca pe vremea omului de peșteră. Vrei sa ajungi undeva, acoperi cu pământ orice.

 10. Ha,ha,ha , o lucrare”mareata” ,facuta de “specialisti” cu doctorate marca Oprea. Publicati numele lor , trebuie pusi la panoul de “onoare”

 11. acolo trebuie pus doar pietris concasat, din ce in ce mai mic, in straturi, spre suprafata de rulare.

  specialistii lui peste.

  Mirela doar da banii, nu trebuie sa fie specialista in poduri !

 12. Felicitaari, daca ar venii in vizita vechii romani ar muri de ras.

 13. Bravo Mirela Adomnicăi! Tu si psd-isti tai, felicitari!