Friday , December 9 2022

Peste 80 de elevi și profesori din țară au participat la Concursului Național de Ştiință și Tehnologie RoSEF, organizat la USV

În perioada 24-26 octombrie 2022, Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava a găzduit cea de-a XII-a ediție a Concursului Național de Ştiință și Tehnologie RoSEF. La concurs au participat peste 80 de elevi și profesori din mai multe localități din țară: București, Constanța, Eforie Sud, Satu Mare, Carei, Brașov, Deva, Vaslui, Iași, Bacău, Vatra Dornei, Coșna, Cajvana, Siret, Rădăuți și Suceava. Cele 36 de lucrări  ale elevilor au fost expuse în holul Corpului A al USV și s-au încadrat în una dintre următoarele secțiuni ale concursului: științe, științe aplicate, Robotică și Tehnologia informației. Juriul a fost format din cadre didactice de la universitatea suceveană și profesori din învățământul preuniversitar.

Concursul RoSEF – Romanian Science and Engineering Fair – reprezintă etapa națională de selecție pentru 12 concursuri internaționale, desfășurate pe toate continentele lumii, printre care se află și International Science and Engineering Fair (ISEF), organizat în fiecare an în SUA, fiind cea mai veche și mai mare competiție de proiecte, aflată la cea de-a 65-a ediție, și la care participă anual peste 3.000 de elevi din 60 de țări.

Organizatorii concursului au fost Universitatea ”Şte­fan cel Mare” din Suceava, Inspectoratul Şcolar Jude­țean Suceava, So­­- cietatea Ştiin­țifică CYGNUS, în par­teneriat cu Cole­giul Național de Infor­matică ”Spiru Haret” Suceava, Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava și MILSET Romania. Manifestarea a fost cofinanțată de Primăria Municipiului Suceava și Consiliul Local Suceava.

Concursul RoSEF are ca scop sporirea interesului tinerei generații pentru domeniul științific și cel tehnic, familiarizarea elevilor din domeniul preuniversitar cu metodica și tehnica cercetării, punerea în valoare a elementelor de inovare și inventică ce au ca autori tinerii. (O. N.)

 

Vezi si

Extrem de beat, un șofer din Arbore a lovit patru mașini parcate în Şcheia

Joi dimineață,  în jurul orei 04:20, M. Gabriel, din Arbore, a condus un autoturism marca …