Friday , April 26 2024

Peste 40 de suceveni au ajuns la spital luna trecută după ce au fost mușcați de câini

secretarasite


Deoarece secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean este exclusiv destinată pacienților diagnosticați pozitiv cu Covid 19, aceștia au fost direcționați către Spitalul Municipal Fălticeni  

Peste 40 de suceveni au ajuns în ultimele 30 de zile la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava și au necesitat asistență medicală după ce au fost mușcați de câini. Mai exact, este vorba despre 42 de persoane, dintre care 18 copii. Majoritatea victimelor au fost atacate de câinii comunitari din mediul urban. 25 de pacienți au necesitat tratament antirabic, fiind atacați de câini necunoscuți și au fost direcționați către secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni, deoarece secția de Boli Infecțioase Suceava este destinată doar pacienților diagnosticați pozitiv cu Covid 19.
Cel mai recent caz al unui pacient care a avut nevoie de asistență medicală în urma rănilor provocate de un câine furios a fost un tânăr în vârstă de 19 ani din comuna suceveană Bosanci. Acesta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, după ce a fost mușcat de câinele unui vecin. Se pare că animalul era împreună cu stăpânul său în vârstă de 17 ani, dar adolescentul nu l-a mai putut stăpâni. Tânărul a suferit mai multe răni pentru care a necesitat asistență medicală. Oamenii legii au întocmit și un dosar de urmărire penală pentru atac canin.
De la începutul anului, peste 400 de suceveni au ajuns la Spitalul Județean după ce au fost atacați de câini, majoritatea maidanezi. Victimele au necesitat vaccinare antitetanică și antirabică. În câteva cazuri a fost nevoie și de inocularea unei imunoglobuline specifice antirabice, care se administrează la persoanele adulte atunci când există certitudinea că animalul era turbat. Costurile pe care le presupune tratamentul acestor persoane sunt consistente.
Numai pentru o singură persoană mușcată de un câine, comunitar sau nu, tratamentul ajunge sau chiar depășește 450 lei, iar terapia este de lungă durată. Aceasta constă în vaccinarea antitetanică și antirabică, ultima incluzând cinci injecții, asociată uneori unui număr de două doze de imunoglobulină antirabică. O singură fiolă de vaccin antirabic costă 63,26 de lei, iar una de imunoglobulină antirabică 232,01 lei. Un vaccin antitetanic care se administrează obligatoriu în astfel de cazuri, odată cu serul antirabic sau cel profilactic cu imunoglobină, costă 43,16 lei. În cadrul unei terapii obișnuite este nevoie de cinci inoculări cu vaccin antirabic și una cu vaccin antitetanic, ceea ce înseamnă costuri de 359,46 de lei pentru un singur pacient. La persoanele care primesc și imunoglobina specifică antirabică costurile se ridică la 548,31 de lei. (C.R.)
secretarasite

Vezi si

Fosta șefă a Secției de Oncologie, condamnată la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare

Tribunalul Suceava a condamnat-o joi, 25 aprilie 2024, pe Anca Ababneh Dumitrovici, medic oncolog, fosta …

No comments

  1. este colea o cosiliera,o farmacista care se da drept aparatoarea animalelor dar iarna o vedeti cu haine de blana naturala. Oare nu se spala ceva banuti prin acea firma de protectia animalelor? Posibil, mai ales ca-i PSD-ista.
    Cat mai multi oamnei muscati, cu atat mai multe fonduri atrase de protectia javrelor de la fraierii din strainatate?

  2. Asta era treaba viceprimarului Lucian Harsovschi! El este seful departamentului ecarisaj din Primarie! El trebuia sa gestioneze maidanezii din Suceava! Dar dupa cum se vede el se ocupa cu alte probleme ..cu iz personal. Intre timp sucevenii trebuie sa suporte prezenta haitelor de caini in asa zisul oras Suceava!