Tuesday , May 11 2021

Peste 1.300 de contestaţii depuse la Bacalaureat

bacalaureat

Contestaţiile urmează să fie soluţionate până joi, 11 iulie, urmând ca vineri, 12 iulie, să se afişeze rezultatele finale la bacalureatul din acest an

Nemulţumiţi de notele de la Bacalaureat care au fost afişate luni, 1.349 de absolvenţi ai clasei a XII a au depus contestaţii, sperând că îşi vor mări notele. Potrivit datelor Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava, cele mai multe contestaţii au fost depuse la Limba şi Literatura Română de candidaţii de la profilul real şi tehnologic şi 164 de contestaţii la Limba Română, profil umanist şi pedagogic vocaţional. De asemenea, la disciplina Matematică au fost depuse 101 contestaţii la specializarea Matematică-Informatică, 25 la specializarea Stiinţele Naturii şi 159 la profilul tehnologic.
Au mai fost depuse 104 contestaţii la Istorie, 131 contestaţii la Geografie, 32 de contestaţii la Informatică, specializarea Matematică Informatică, 17 contestaţii la Logică, Argumentare şi Comunicare, 118 contestaţii la Anatomie şi Fiziologie Umană, Genetică şi Ecologie Umană, 95 la Biologie Vegetală şi Animală. La Fizică, profil teoretic s-au înregistrat 15 contestaţii, iar la profilul tehnologic au fost depuse trei contestaţii la Filosofie, una la Economie şi una la Sociologie. Si la Chimie anorganică, profilul tehnologic, nivel I/II s-au depus două contestaţii, iar la Chimie Anorganică, profilul teoretic, nivel I/II au fost două contestaţii. La Chimie Organică, profil teoretic au fost 8 contestaţii. Contestaţiile urmează să fie soluţionate până joi, 11 iulie, urmând ca vineri, 12 iulie, să se afişeze rezultatele finale la bacalureatul din acest an.
In judeţul Suceava, promovabilitatea la Bacalaureat înainte de contestaţii este de 64,48%, cu aproape 18% procente mai mare faţă de anul trecut. La nivel naţional, după centralizarea a 98,3% din datele de la bacalaureatul din acest an a reieşit că 62,32% dintre absolvenţii de clasa a XII a, din promoţia 2012-2013 au promovat bacalaureatul (sesiunea iunie-iulie), în timp ce doar 30,82% dintre absolvenţii promoţiilor anterioare au reuşit acest lucru. (G. G.)

Vezi si

Azi încep înscrierile pentru concursul național de Titularizare 2021

Azi este prima zi a etapei de înscriere la Concursul național pentru ocuparea posturilor/catedrelor declarate …