Saturday , April 27 2024

Peste 1.200 de rădăuţeni ameninţă că blochează şoselele din cauza traficului greu din municipiu

radauti

Conform primarului Aurel Olărean, transportul de mare tonaj care tranzitează municipiul strică atât casele cât şi străzile, acestea nefiind proiectate să suporte tonaj greu. El a declarat că oamenii ameninţă că vor ieşi în stradă pentru a bloca autocamioanele şi cer interzicerea traficului greu prin municipiu

Peste 1.200 de rădăuţeni au semnat un protest nemulţumiţi că traficul greu din municipiu le distruge atât casele, cât şi drumurile, ei ameninţând că vor să blocheze camionele pentru a nu le mai permite să tranziteze oraşul.
Consilierul judeţean PDL Radu Pentiuc a declarat, vineri, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Suceava, că în programul de audienţe din teritoriu a primit o petiţie semnată de peste 1.200 de locuitori din municipiul Rădăuţi, care sunt nemulţumiţi de transporturile de masă lemnoasă ce traversează municipiul şi spre fabricile de prelucrare a lemnului din apropiere.
El a spus că aceste camioane circulă non-stop şi afectează atât casele cât şi programul de odihnă al locatarilor. Pentiuc a arătat că acum se vede ce înseamnă o industrializare puternică fără o infrastructură corespunzătoare.
Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a declarat că transportul de mare tonaj care tranzitează municipiul strică atât casele cât şi străzile, acestea nefiind proiectate să suporte tonaj greu. „Soseaua de centură a municipiului, proiect care a fost blocat, rezolva problema”, a spus Olărean. El a mai declarat că oamenii ameninţă că vor ieşi în stradă pentru a bloca autocamioanele şi să nu mai permită traficul greu prin municipiu.
Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a evitat să dea un răspuns în şedinţa de vineri a deliberativului judeţean sucevean cu privire la petiţia respectivă şi cu privire la chestiuena rutei ocolitoare a municipiului Rădăuţi. Potrivit celor afirmate de Radu Pentiuc, un memoriu în acest sens a fost trimis la 14 instituţii, prefectul Florin Sinescu fiind înştiinţat despre acest demers. Prefectul a confirmat că a avut o întrevedere cu iniţiatorii acestui demers, un consilier local şi o profesoară din municipiul Rădăuţi, dar a precizat că la Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava nu a fost înregistrată nicio sesizare pe această temă.
In ce priveşte şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi, aceasta este una din cele cinci localităţi din judeţ unde sunt prevăzute, prin diferite acte normative, astfel de investiţii de mare amploare, alături de municipiile Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei. Cele mai avansate lucrări sunt la ruta ocolitoare I a municipiului Suceava, iar în prima parte a anului trecut erau unele „abordări” la nivel de CNADNR pentru demararea lucrărilor pe unele tronsoane de la Rădăuţi şi, dacă va fi cazul cu fonduri europene, la Fălticeni. Anul trecut a fost suspendată finanaţarea pentru şoseaua de centură a Rădăuţilor, iar în acest an nu s-a mai menţionat nimic.
Acesta a declarat, joi, că este speriat de numărul foarte mare de camioane supraîncărcate, în special cu lemn sau produse de balastieră, care circulă pe drumurile din judeţ. El a spus că doar în acest an reparaţiile la reţeaua de drumuri judeţene care e de peste 1.100 de kilometri, se ridică la 22,5 milioane de lei şi consideră că nu este normal ca unii, care încarcă mărfurile în camioane peste limita legală, să beneficieze de profit mare, în timp ce populaţia să fie nevoită să circule pe drumuri distruse de camioane. „Nu e corect ca unii să câştige mult şi restul locuitorilor să nu beneficieze de drumuri”, a spus Nechifor, care a arătat că urmează să discute cu transportatorii privind introducerea unei taxe pentru circulaţia pe drumurile judeţene.

Vezi si

Locuitorii de pe mai multe străzi din zona centrală a Sucevei nu vor avea luni apă la robinete

ACET SA, operatorul sucevean al rețelelor de apă și canalizare, a anunțat că, în vederea …