Tuesday , October 4 2022

Percheziții la 22 firme care se ocupă cu prelucrarea lemnului privind deturnarea unor licitații desfășurate la Direcția Silvică Suceava între anii 2013-2015

În cursul zilei de miercuri, 01 iulie 2020, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – cu sprijinul S.I.C.E. Neamț și S.I.C.E. Harghita – au pus în executare  22 de mandate de percheziție domiciliară fiind vizate 22 de societăți comerciale cu obiect de activitate „prelucrarea și comercializarea materialului lemnos” într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii  infracțiunilor de „deturnarea licitațiilor  publice” și „fals intelectual”, privind pe reprezentanții Direcției Silvice Suceava cu atribuții de verificare a situației datoriilor agenților economici înscriși la preselecțiile pentru participarea la licitațiile organizate în perioada octombrie 2013- iunie 2015 și „fals în declarații”  privind pe agenții economici admiși la preselecțiile desfășurate în vederea participării la licitațiile organizate  de Direcția Silvică Suceava, în aceiași perioadă.

Perchezițiile au fost efectuate  pe raza judetul Suceava (19 firme),  județului Neamț (2 firme) și județul Harghita (1 firmă).

Cu ocazia perchezițiilor mai sus amintite au fost ridicate înscrisuri și documente contabile (fișe conturi furnizori, balanțe analitice/sintetice, precum și alte documente ce au legătură cu cauza și pot constitui mijloace materiale de probă în completare întregului material probator în cauză). Cercetările sun continuate de către sub supraveghere procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava în vederea administrării întregului material probator.

Reprezentanții Direcției Silvice Suceava au declarat că perchezițiile nu au vizat niciuna din structurile sale din județ și că nu au nicio informație privind acțiunea de ieri a polițiștilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. (O.S.)

Vezi si

UPDATE: Grav accident la Bunești. O femeie de 52 de ani a murit după ce o mașină a căzut de pe un podeț (FOTO)

Marti, in jurul orei 16:30, pe DC 70A, pe raza comunei Bunești, s-a produs un …