Friday , May 24 2024

Pentru că ieri era răcit, Gheorghe Lazăr rămâne la cârma Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava

La concursul de ieri, de la Ministerul Educaţiei, actualul şef al ISJ Suceava nu s-a prezentat fiindcă e răcit. Virginel Iordache, celălalt candidat, a fost declarat respins, obţinând cu 20 de sutimi în minuns la proba interviului.  Lazăr este numit cu delegaţie până la 31 august 2015, deocamdată nefiind stabilită data unui nou concurs pentru această funcţie. In perioada imediat următoare se va desfăşura concursul pentru inspectori generali adjuncţi şi directori de Casă de Corp Didactic 

 gheorghe_lazar_isj_suceava [800x600]


Concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector general în cadrul Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava a avut loc ieri, 18 martie 2015 la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Stiinşifice din Bucureşti, însă niciunul dintre cei doi candidaţi nu au promovat.
Gheorghe Lazăr, actualul inspector general în cadrul Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava, nu a promovat concursul pentru că nici nu s-a prezentat la acesta, fiind răcit. “Eu n-am fost la concurs pentru că sunt bolnav, însă sper măcar să ajung până la Inspectorat zilele acestea. Nu-i un capăt de ţară, cum s-au îmbolnăvit alţii, aşa m-am îmbolnăvit şi eu”, a declarat Gheorghe Lazăr.
Virginel Iordache, actualul director al Colegiului Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava s-a prezentat la concursul organizat la sediul MECS, însă, pentru doar 20 de sutimi în minuns la proba interviului a fost declarat respins. “Rezultatul final este respins şi nu comentez decizia comisiei. Am luat toate probele mai puţin cea orală la care am obţinut cu 20 de sutimi mai puţin decât trebuia. Imi pare foarte rău pentru că am învăţat foarte mult, dar asta este”, a declarat Virginel Iordache.
Gheorghe Lazăr a fost numit în funcţia de inspector general în luna mai a anului 2012. Lazăr este numit cu delegaţie până la 31 august 2015. Date fiind “rezultatele” concursului de ieri, Lazăr va rămâne la cârma ISJ, o dată pentru un alt concurs pentru această funcţie nefiind încă stabilită.
Concursul ce a avut loc ieri la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Stiinţifice a cuprins trei probe, după cum urmează: evaluarea curricumului vitae (CV), susţinerea, în 30 de minute, a unui test grilă, utilizând calculatorul şi susţinerea interviului în faţa comisiei de concurs. Punctajul maxim pentru fiecare probă a fost de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a fiecărei probe de concurs a fost de 35 de puncte.
In perioada imediat următoare se va desfăşura concursul pentru inspectori generali adjuncţi şi directori de Casă de Corp Didactic (CCD) pentru a ocupa cele 72 de posturi vacante în rândul inspectorilor generali adjuncţi şi cele 42 de funcţii vacante în cadrul CCD-urilor. Perioada de depunere a dosarelor este între 25 martie şi 5 aprilie 2015, la secretariatul Inspectoratului Scolar Judeţean, iar perioada de susţinere a concursului este între 20 aprilie şi 29 mai la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Stiinţifice Bucureşti.
Concursul se organizează în baza Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunt din inspectoratele şcolare şi de director al casei corpului didactic, aprobată prin OMECTS nr. 5557/7 octombrie 2011, cu modificările şi completările ulterioare.
La concurs poate candida personalul didactic care îndeplineşte următoarele condiţii: este membru al corpului naţional de experţi în managementul educţional, este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă, este personal didactic titular în învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor, are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin opt ani, iar la data concursului nu a împlinit vârsta standard de pensionare.
Regulile de participare şi susţinere a concursului pentru inspector general adjunct şi director al CCD-ului sunt aceleaşi ca şi în cazul concursului pentru inspector general, desfăşurat anterior. (I.G.N.)

Vezi si

Candidații înscriși pentru admiterea la Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” susțin vineri proba scrisă

Elevii claselor a VIII-a care s-au înscris în vederea admiterii la Colegiul Național Militar ”Ștefan …

One comment

  1. Foarte bine.Așa să stea și directorii cu delegații ,că dacă ar fi acel așa zis concurs și-ar arăta adevărații colți.Este foarte bine să stea cu delegații și să mai fie schimbați odată cu politica.