Saturday , December 3 2022

Patru bărbați din Voitinel au furat un berbec, 2 oi de culoare deschisă și 2 capre maro

Joi noaptea, la ora 02.45, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce efectuau serviciul de patrulare şi control trafic rutier pe drumul județean DJ178F, pe raza comunei Voitinel, au observat un atelaj hipo, ocazie cu care au efectuat semnal de oprire a căruței care circula dinspre comuna Gălănești spre centrul comunei Voitinel.

Întrucât conducătorul atelajului hipo, nu s-a conformat semnalelor acustice și luminoase, mărind viteza de deplasare și intrând pe o stradă betonată, îngustă, polițiștii au continuat la urmărirea atelajului hipo, iar din atelaj s-a observat cum au sărit 2 persoane de sex masculin, care au început să fugă în diferite direcții. În atelajul hipo a rămas doar căruțașul.

La un moment dat, accesul pe drum făcându-se din ce în ce mai greu, din cauza zonei de vegetație, acesta a oprit atelajul hipo și a fugit. Polițiștii au constatat faptul că în căruță acesta transporta ”5 ovine, respectiv un berbec, 2 ovine de culoare deschisă și 2 caprine de culoare maro”.

În urma activităților informativ-operative efectuate de polițiști, autorii faptei au fost identificați ca fiind R. Romică de 37 ani, B. Florin, de 45 ani, B. Samuel-Dumitru, de 25 ani și B. Alexandru, de 23 ani, toți din comuna Voitinel.

Din primele cercetări efectuate s-a stabilit că susnumiții, au sustras în noaptea de 10/11.06.2020, în jurul orei 02.00, trei ovine și doua caprine dintr-un adăpost de animale situat în comuna Gălănești, aparținând persoanei vătămate U. Veronica, de 40 ani, din com. Gălănești, prejudiciul total fiind estimat la suma de 5.000 lei.Autorii furtului, s-au deplasat cu un atelaj hipo până în zona adăpostului de animale aparținând persoanei vătămate, situat în comuna Gălănești, într-o zonă izolată, în apropierea luncii râului Suceava, au desfăcut mai multe scânduri de la gardul împrejmuitor și au sustras din adăpostul de animale cele trei ovine și trei caprine, pe care le-au legat și le-au încărcat în atelajul hipo, deplasându-se mai apoi către localitatea de domiciliu, unde au fost interceptați de D.J. 178F, de lucrătorii de poliție.

Toate animalele sustrase au fost recuperate și restituite persoanei vătămate, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

Cei patru autori ai faptei au fost identificați și conduși pentru cercetări la sediul secției de poliție iar în completarea probatoriului au fost audiați, ocazie cu care au recunoscut faptele comise, au indicat împrejurările în care au comis fapta. Căruța și calul, aparținând lui B. Samuel-Dumitru, folosite la comiterea furtului au fost indisponibilizate, urmând ca instanța de judecată să se pronunțe cu privire la confiscarea acestora. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „furt calificat”.Vezi si

Foresta a încheiat anul cu o remiză la Bacău

Foresta a încheiat anul cu o remiză, scor 1-1, înregistrată sâmbătă, pe terenul celei de-a …